Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Додељене награде на Сајму књига у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 28.11.2016. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Награда Пресад мудрости за комплетну продукцију на овогодишњем Сајму књига у Нишу припала је издавачкој кући Дерета. Награде су ове године припале и Заводу за уџбенике, Креативном центру и Лагуни.

Фото. Белами
Фото. Белами

Награђен је и нишки писац Видосав Петровић за дело посвећено Краљу Милану, као и стрип издање групе аутора Бог је црвен.

Жири за награде ПРЕСАД МУДРОСТИ и ИНИЦИЈАЛ 53. Нишког сајма књига и графике, који је радио у саставу: Мирко Демић, књижевник из Крагујевца, председник и чланови Драган Ј. Ристић, књижевник и преводилац из Ниша и Александра Гојковић, новинар и професор књижевности из Ниша, на седници одржаној 27.11.2016. једногласно је донео 

О Д Л У К У

Награда ПРЕСАД МУДРОСТИ за комплетну продукцију додељује се издавачкој кући ДЕРЕТА из Београда, за избалансирану продукцију која обухвата савремену домаћу и светску белетристику, филозофију, историографију и дечију књигу.

Награда ПРЕСАД МУДРОСТИ за највреднију едицију додељује се КРЕАТИВНОМ ЦЕНТРУ из Београда за едицију „Пустоловине“ у којој је ове године објављена књига „Српске народне умотрворине (кратки говорни облици)“, којом се завршава колекција посвећена народном стваралаштву.

Награда ПРЕСАД МУДРОСТИ за најбоље појединачно издање додељује се издавачкој кући ПРОМЕТЕЈ из Новог Сада за књигу „Србија у XIX веку очима странаца“ аутора Свејна Менесланда. 

Награда ИНИЦИЈАЛ за ауторски допринос уметности или науци додељује се ЗАВОДУ ЗА УЏБЕНИКЕ из Београда за издање „Сабрана дела Григорија Божовића“ у два тома (“Приповетке“ и „Путописи“).

Награда ИНИЦИЈАЛ за дело које афирмише књигу у ужем или ширем смислу додељује се монографији ВОЈО СТАНИЋ, у издању издавачке куће „Штампар Макарије“ из Београда.

Награда ИНИЦИЈАЛ за дело које спаја садашњост и будућност додељује се књизи КРАЉ МИЛАН И НИШ аутора Видосава Петровића у издању издавачке куће „Медивест“ из Ниша.

 

Мирко Демић, председник
________________________________
Драган. Ј. Ристић
________________________________
Александра Гојковић
_________________________________

Жири за награду ОТИСАК 53. Нишког сајма књига и графике, који је радио у саставу: Миодраг Анђелковић, графичар из Ниша, председник жирија, Сања Девић, доцент на Факултету уметности у Нишу, Биљана Станковић, асистент на Факултету уметности у Нишу на седници одржаној 27.11.2016. једногласно је донео

 

О Д Л У К У

 

Награда ОТИСАК за естетски третман књиге додељује се издавачкој кући „Лагуна“ из Београда, за књигу „Тринаести зец“ аутора Тање дел Рио.

 

Награда ОТИСАК  за технолошки третман књиге додељује се издавачкој кући „Дарквуд“ из Београда, за књигу „Бог је црвен“ групе аутора.

Награда  ОТИСАК за интермедијални третман књиге додељује се издавачкој кући „Завод за уџбенике“ из Београда за књигу „Изокренута прича“ групе аутора.

Миодраг Анђелковић, председник

________________________________

Сања Девић

________________________________

Биљана Станковић

_________________________________

 

Поводом 53. нишког сајма књиге и графике, жири у саставу;
1.Миња Илијева-књижевник председник жирија
2.Елизабета Војиновић,члан породице Војиновић 
3.Јовица Ђурић-Мајор-књижевник,члан жирија

  додељује признање

  ``Божа Војиновић``

   Зорану Стојановићу

  За допринос у афирмацији и популаризацији Нишког сајма књига и графике и пласману књига.


#   Ниш   награде   Видосав Петровић   Сајам књига   Лагуна   Биљана Станковић   завод за уџбенике
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима