Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dodeljene nagrade na Sajmu knjiga u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 28.11.2016. Belami portal, Južna Srbija Info

Nagrada Presad mudrosti za kompletnu produkciju na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Nišu pripala je izdavačkoj kući Dereta. Nagrade su ove godine pripale i Zavodu za udžbenike, Kreativnom centru i Laguni.

Foto. Belami
Foto. Belami

Nagrađen je i niški pisac Vidosav Petrović za delo posvećeno Kralju Milanu, kao i strip izdanje grupe autora Bog je crven.

Žiri za nagrade PRESAD MUDROSTI i INICIJAL 53. Niškog sajma knjiga i grafike, koji je radio u sastavu: Mirko Demić, književnik iz Kragujevca, predsednik i članovi Dragan J. Ristić, književnik i prevodilac iz Niša i Aleksandra Gojković, novinar i profesor književnosti iz Niša, na sednici održanoj 27.11.2016. jednoglasno je doneo 

O D L U K U

Nagrada PRESAD MUDROSTI za kompletnu produkciju dodeljuje se izdavačkoj kući DERETA iz Beograda, za izbalansiranu produkciju koja obuhvata savremenu domaću i svetsku beletristiku, filozofiju, istoriografiju i dečiju knjigu.

Nagrada PRESAD MUDROSTI za najvredniju ediciju dodeljuje se KREATIVNOM CENTRU iz Beograda za ediciju „Pustolovine“ u kojoj je ove godine objavljena knjiga „Srpske narodne umotrvorine (kratki govorni oblici)“, kojom se završava kolekcija posvećena narodnom stvaralaštvu.

Nagrada PRESAD MUDROSTI za najbolje pojedinačno izdanje dodeljuje se izdavačkoj kući PROMETEJ iz Novog Sada za knjigu „Srbija u XIX veku očima stranaca“ autora Svejna Meneslanda. 

Nagrada INICIJAL za autorski doprinos umetnosti ili nauci dodeljuje se ZAVODU ZA UDžBENIKE iz Beograda za izdanje „Sabrana dela Grigorija Božovića“ u dva toma (“Pripovetke“ i „Putopisi“).

Nagrada INICIJAL za delo koje afirmiše knjigu u užem ili širem smislu dodeljuje se monografiji VOJO STANIĆ, u izdanju izdavačke kuće „Štampar Makarije“ iz Beograda.

Nagrada INICIJAL za delo koje spaja sadašnjost i budućnost dodeljuje se knjizi KRALj MILAN I NIŠ autora Vidosava Petrovića u izdanju izdavačke kuće „Medivest“ iz Niša.

 

Mirko Demić, predsednik
________________________________
Dragan. J. Ristić
________________________________
Aleksandra Gojković
_________________________________

Žiri za nagradu OTISAK 53. Niškog sajma knjiga i grafike, koji je radio u sastavu: Miodrag Anđelković, grafičar iz Niša, predsednik žirija, Sanja Dević, docent na Fakultetu umetnosti u Nišu, Biljana Stanković, asistent na Fakultetu umetnosti u Nišu na sednici održanoj 27.11.2016. jednoglasno je doneo

 

O D L U K U

 

Nagrada OTISAK za estetski tretman knjige dodeljuje se izdavačkoj kući „Laguna“ iz Beograda, za knjigu „Trinaesti zec“ autora Tanje del Rio.

 

Nagrada OTISAK  za tehnološki tretman knjige dodeljuje se izdavačkoj kući „Darkvud“ iz Beograda, za knjigu „Bog je crven“ grupe autora.

Nagrada  OTISAK za intermedijalni tretman knjige dodeljuje se izdavačkoj kući „Zavod za udžbenike“ iz Beograda za knjigu „Izokrenuta priča“ grupe autora.

Miodrag Anđelković, predsednik

________________________________

Sanja Dević

________________________________

Biljana Stanković

_________________________________

 

Povodom 53. niškog sajma knjige i grafike, žiri u sastavu;
1.Minja Ilijeva-književnik predsednik žirija
2.Elizabeta Vojinović,član porodice Vojinović 
3.Jovica Đurić-Major-književnik,član žirija

  dodeljuje priznanje

  ``Boža Vojinović``

   Zoranu Stojanoviću

  Za doprinos u afirmaciji i popularizaciji Niškog sajma knjiga i grafike i plasmanu knjiga.

Komentara: 0


#   Niš   nagrade   Vidosav Petrović   Sajam knjiga   Laguna   Biljana Stanković   zavod za udžbenike
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima