Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Две самосталне изложбе Хаџи Миодрага Миладиновића

rssBookmark and Share

Алексинац 28.12.2014. Радио Алексинац, Алексинац.Нет

Две самосталне изложбе фотографија Хаџи Миодрага Миладиновића отворене су у Центру за културу и уметност у Алексинцу.

Две самосталне изложбе Хаџи Миодрага Миладиновића

Прва изложба, која носи назив “Лица, Светлост, Светост”, постављена је у Арт галерији, и њу чине фотографије на којима су представљени монаси, свештеници, владике, патријарси, Света гора и овдашњи манастири, објашњава за Радио Алексинац аутор Хаџи Миодраг Миладиновић.

- То су фотографије које су настајале више година на Светој гори, у светој земљи, где сам током својих боравака фотографисао много монаха, али је већина фотографија снимљена у Србији. Један део је сликан за прославу 1700 година од Миланског едикта у Нишу и у манастиру у Липовцу.

Друга изложба, “Турска у објективу”, постављена је у Галерији 2, а на њој ће бити представљено 38 фотографија Турске које је Миладиновић снимио новембра месеца 2013. године, када је заједно са још осморо фотографа био гост ове земље.

- Фотографисали смо ливнице, традиционална села ове земље, авионом смо ишли у Анкару, а из Анкаре у град Ван, који је на граници са Ираном. Практично, за седам дана смо обишли читаву Турску. Ја сам тамо снимио више хиљада фотографија, а одабрао сам 38. Можда то и није најбољи избор, било је још много добрих фотографија, али фотографије које ћете вечерас видети су најчешће награђиване на изложбама.

За фотографије Турске које је изложио Хаџи Миодраг Миладиновић је добио 27 награда на преко 60 домаћих и страних такмичења на којима је учествовао.


#   Алексинац   изложба   Липовац   Миодраг Миладиновић   Турска   Центар за културу и уметност Алексинац   фотографије   Хаџи Миодраг Миладиновић   Света гора
@cekulaleksinac @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима