Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Рударски танго“ – лирска сага о рударском животу

rssBookmark and Share

Алексинац 15.09.2016.

Mузичко сценски перформанс „Рударски танго“ Славомир Васић – лирска сага о рударском животу

„Рударски танго“ – лирска сага о рударском животу

Премијерно, петак 23.9.2016 у 20 сати У Центру за културу и уметност Алексинац (велика сала), а улаз је слободан

Учествују:
Милош Паовић
Тијана Васић
Хаџи Миодраг Миладиновић

Једна посве универзална и оригинална прича која уз „Петријин венац“ постаје једна од најубедљивијих и најузбудљивијих тема која дотиче и описује судбине и животе рудара, проткана убедљивом лириком Славомира Васића у његовом најснажнијем делу „Рударски танго“, наставља да живи кроз једну нову богатију и комплексинију причу, обликовану као музичко сценски перформанс, који у себи носи елементе глуме, сценског покрета и уметничке фотографије.

Све то вешто замишљено и храбро постављено на црти између перформанса и позоришне представе оставља један висок утисак мултимедијалног пројекта који се ретко виђа.

Тим који игра „Рударски таго“ је заправо тим који функционише по принципу музичког хита: „With a littlee help from my friends“, то су уметници који у својој ДНК структури и сваком свом дамару имају урођени рударски импулс, тако да читавој причи дају убедљив, искрен и надасве аутентичан приказ.

Милош Паовић као глумац, Тијана Васић - сценски покрет, Миодраг Хаџи Миладиновић - уметнички фотограф, уз визуелно звучно сценску подршку Марка Миладиновић и Александра Анђелковића, заједно обликују визуелну магију која извлачи то скривено светло из таме рударског окна.

За успешну реализацију читаве замисли велика заслуга припада Милошу Анђелковићу, који је од самог почетка важна подршка.

Алексиначке вести


#   Алексинац   Милош Паовић   рудари   Миодраг Миладиновић   Славомир Васић   фотографије   Хаџи Миодраг Миладиновић  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима