Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

„Rudarski tango“ – lirska saga o rudarskom životu

rssBookmark and Share

Aleksinac 15.09.2016.

Muzičko scenski performans „Rudarski tango“ Slavomir Vasić – lirska saga o rudarskom životu

„Rudarski tango“ – lirska saga o rudarskom životu

Premijerno, petak 23.9.2016 u 20 sati U Centru za kulturu i umetnost Aleksinac (velika sala), a ulaz je slobodan

Učestvuju:
Miloš Paović
Tijana Vasić
Hadži Miodrag Miladinović

Jedna posve univerzalna i originalna priča koja uz „Petrijin venac“ postaje jedna od najubedljivijih i najuzbudljivijih tema koja dotiče i opisuje sudbine i živote rudara, protkana ubedljivom lirikom Slavomira Vasića u njegovom najsnažnijem delu „Rudarski tango“, nastavlja da živi kroz jednu novu bogatiju i kompleksiniju priču, oblikovanu kao muzičko scenski performans, koji u sebi nosi elemente glume, scenskog pokreta i umetničke fotografije.

Sve to vešto zamišljeno i hrabro postavljeno na crti između performansa i pozorišne predstave ostavlja jedan visok utisak multimedijalnog projekta koji se retko viđa.

Tim koji igra „Rudarski tago“ je zapravo tim koji funkcioniše po principu muzičkog hita: „With a littlee help from my friends“, to su umetnici koji u svojoj DNK strukturi i svakom svom damaru imaju urođeni rudarski impuls, tako da čitavoj priči daju ubedljiv, iskren i nadasve autentičan prikaz.

Miloš Paović kao glumac, Tijana Vasić - scenski pokret, Miodrag Hadži Miladinović - umetnički fotograf, uz vizuelno zvučno scensku podršku Marka Miladinović i Aleksandra Anđelkovića, zajedno oblikuju vizuelnu magiju koja izvlači to skriveno svetlo iz tame rudarskog okna.

Za uspešnu realizaciju čitave zamisli velika zasluga pripada Milošu Anđelkoviću, koji je od samog početka važna podrška.

Aleksinačke vesti

Komentara: 0


#   Aleksinac   Miloš Paović   rudari   Miodrag Miladinović   Slavomir Vasić   Hadži Miodrag Miladinović  
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima