Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Филм "Историја Ниша" на Филмским сусретима 2018.

rssBookmark and Share

Ниш 02.02.2017. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и чланица Градског већа ресорно задужена за културу Јелена Митровси, примили су данас у Градској кући доајена српског глумиша Танасија Узуновића и остале чланове екипе која ће у наредних годину дана снимати телевизијску серију „Историја Ниша“, од праисторије до данас.

Филм "Историја Ниша" на Филмским сусретима 2018.

Серијал, чији је покровитељ Град Ниш, састојаће се од 15 епизода, као и од двосатног специјала који ће бити приказан на Филмским сусретима 2018. године. Серијал реализује комплетно нишка екипа. Редитељ је Боба Рајковић, сценариста историчар Небојша Озимић, музику је писао Борислав Младеновић Ћаба, а продуценти су Драган Виденовић и Миодраг Стојадиновић. Наратор и промотер серијала је наш познати глумац, рођени Нишлија, Танасије Узуновић. Он ће нас, својим гласом и појавом, водити кроз векове славне историје Ниша.

Реч је о капиталном делу које ће Ниш и његову богату историју и традицију представити у најбољем светлу и тако допринети даљој афирмацији града и показати колико је културно наслеђе велики, а до сада недовољно искоришћен, туристички потенцијал града.


#   Ниш   филм   Дарко Булатовић   Небојша Озимић   Филмски сусрети   историја   културно наслеђе   Јелена Митровски   Танасије Узуновић
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима