Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Филмски сусрети: Глумци добили кључеве града Ниша, Секи Саблић награда "Павле Вуисић"

rssBookmark and Share

Ниш 23.08.2015. Блиц, Фото: К.Каменов, Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Зоран Перишић је синоћ на летњој позорници нишке Тврђаве предао глумици Весни Чипчић кључеве града Ниша, чиме је званично отворен јубиларни 50. Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма "Филмски сусрети“.

Филмски сусрети: Глумци добили кључеве града Ниша, Секи Саблић награда "Павле Вуисић"

- Колеге глумци, тврђава је наша - узвикнула је Весна Чипчић, првакиња драме Народног позоришта у Београду, која ће бити председница трочланог жирија.

Градоначелник Зоран Перишић је рекао да Ниш воли глумце, а да глумци воле Ниш.

- За 50 година, колико постоје Филмски сусрети, прошло је много глумаца и филмова, али највише добре нишке публике. Хвала вам за љубав коју сте спремни да покажете за филмску уметност - рекао је Перишић.

Одмах након свечане церемоније отварања, Јелисавети Секи Саблић, једној од наших најпознатијих глумица, уручена је награда „Павле Вуисић“. Награду јој је уручио Владан Живковић, председник Удружења филмских глумаца Србије. Ова награда додељује се за изузетан допринос уметности глуме у домаћем филму.

- Сека је спрецифичном глумом, непоновљивим шармом и сугестивношћу ликова које је тумачила на филму и телевизији заслужено ушла у ред лауреата награде која носи име великана српске кинематографије Павла Вуисића - рекао је Живковић.

Публика је великим аплаузом поздравила излазак на бину познате глумице.

-Са великим поштовањем поздрављам нишку публику. Честитам овај велики јубилеј и сигурна сам да сте ви све учинили да овај фестивал живи 50 година и да буде значајан. Публика је учинила да ове награде буду значајне, као ова коју ја вечерас добијам за животно дело, која носи име нашег великана и незаборавног Паје Вуисића. Хвала публици, хвала жирију, а и мени помало хвала - рекла је Сека и добила буран аплауз.

Јубиларни Филмски сусрети, са богатим програмом, трајаће до 28. августа на Тврђави.


#   Ниш   глумци   Зоран Перишић     Филмски сусрети   Нишка тврђава   Сека Саблић   Весна Чипчић   Павле Вуисић   Владан Живковић
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима