Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

''Формула живота''

rssBookmark and Share

26.10.2011. Аutor : M.Maksimović |

Аутори књиге Формула живота, која предлаже нови приступ предавању математике у основним и средњим школама у Србији, одржаће промоцију те књиге у оквиру 56. Међународног београдског сајма књига 29. октобра у 18 часова у сали Слободан Селенић друге хале београдског сајма.

''Формула живота''

Поред аутора Ивана Анића, Драгице Павловић Бабић и Владислава Радака, на промоцији ће такође гостовати и рецезенти књиге Милан Божић и Александер Бауцал, а модератор овог догађаја биће Марија Мишић, новинарка Радио Београда и ауторка емисије Корак ка науци.

Јединственост овог дела огледа се у чињеници да је прва књига на српском језику која се бави самим наставним процесом, као и да је први приручник на коме су сарађивали математичари и психолози.

По речима рецезента књиге Александера Бауцала, садасњи елитистицки приступ предавању математике се “базира на уверењу да математика није за сваког ученика и да наставник треба да се фокусира на оне ученике који имају таленат да разумеју математику када је она представљена у математичком језику.” Таквим приступом губи се велики део ученика који би математику могли да разумеју и у њој виде смисао и корист.

Књига „Формула живота“ представља алтернативу том елитистичком приступу. “Ми се залажемо за наставу у којој се потенцира развој критичког мишљења, истраживацког духа и тимског рада кроз активно учење. Наша идеја о настави није научити ученика градиво, него научити ученика како да учи,” изјавио је Владислав Радак, један од аутора књиге.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима