Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

''Formula života''

rssBookmark and Share

26.10.2011. Autor : M.Maksimović |

Autori knjige Formula života, koja predlaže novi pristup predavanju matematike u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, održaće promociju te knjige u okviru 56. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga 29. oktobra u 18 časova u sali Slobodan Selenić druge hale beogradskog sajma.

''Formula života''

Pored autora Ivana Anića, Dragice Pavlović Babić i Vladislava Radaka, na promociji će takođe gostovati i recezenti knjige Milan Božić i Aleksander Baucal, a moderator ovog događaja biće Marija Mišić, novinarka Radio Beograda i autorka emisije Korak ka nauci.

Jedinstvenost ovog dela ogleda se u činjenici da je prva knjiga na srpskom jeziku koja se bavi samim nastavnim procesom, kao i da je prvi priručnik na kome su sarađivali matematičari i psiholozi.

Po rečima recezenta knjige Aleksandera Baucala, sadasnji elitisticki pristup predavanju matematike se “bazira na uverenju da matematika nije za svakog učenika i da nastavnik treba da se fokusira na one učenike koji imaju talenat da razumeju matematiku kada je ona predstavljena u matematičkom jeziku.” Takvim pristupom gubi se veliki deo učenika koji bi matematiku mogli da razumeju i u njoj vide smisao i korist.

Knjiga „Formula života“ predstavlja alternativu tom elitističkom pristupu. “Mi se zalažemo za nastavu u kojoj se potencira razvoj kritičkog mišljenja, istraživackog duha i timskog rada kroz aktivno učenje. Naša ideja o nastavi nije naučiti učenika gradivo, nego naučiti učenika kako da uči,” izjavio je Vladislav Radak, jedan od autora knjige.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima