Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хор "Бранко" гостовао у Светој земљи (ФОТО)

rssBookmark and Share

03.12.2016. Јужна Србија Инфо

Нишка црквена певачка дружина "Бранко", у благослов Његове светости патријарха српскоггосподина Иринеја и епископа рашко–призренског, администратора Епархије нишке, господина Теодосија, боравила је по други пут на на ходочасничком путовању по Светој земљи – Израелу од 23. до 30. новембра 2016. године.

Хор "Бранко" гостовао у Светој земљи (ФОТО)

Хор''Бранко'' је походио Свету земљу први пут у октобру 2011. године.

Овога пута нишки хор је одржао два целовечерња концерта. Први, 25.новембра у Назарету у Цркви Благовести, која је подигнута на месту јављања Светог Архангела Гаврила и радосне вести о бесеменом зачећу Пресвете Богородице.

Хору је тако указана велика част, јер је други хор у историји који је певао на овом светом месту. Концерт је одржан уз организациону подршку Савета православних хришћана Назарета и Удружења композитора Израела.

Други наступ одржан је два дана касније, у Центру Нотр Дам у Јерусалиму. Изведен је пред пуном салом у присуству Патријарха јерусалимског Теофила  и амбасадора Републике Србије у Израелу, Милутина Станојевића.

Сем хора „Бранко“, публици се представио и катедрални хор Цркве Св. Јакова. Овај концерт организационо је помогло Министарство спољних послова Републике Србије и Амбасада Републике Србије у Израелу.

Kонцертi су одржанi под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

Хору “Бранко“ је указана велика част да пева на поноћној литургији у Цркви Васрсења Христовог у Јерусалиму, тик уз сам Гроб Господа Исуса Христа.

Грамате оверене потписом Патријарха Јерусалима Теофила III, доказ су овог поклоничког путовања и труда да се обиђу сва света места. Након путовања у Свету земљу, свако ће од поклоника са поносом носити назив „хаџи“.


#   концерт   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Јерусалим   Министарство спољних послова
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима