Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hor "Branko" gostovao u Svetoj zemlji (FOTO)

rssBookmark and Share

03.12.2016. Južna Srbija Info

Niška crkvena pevačka družina "Branko", u blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskoggospodina Irineja i episkopa raško–prizrenskog, administratora Eparhije niške, gospodina Teodosija, boravila je po drugi put na na hodočasničkom putovanju po Svetoj zemlji – Izraelu od 23. do 30. novembra 2016. godine.

Hor "Branko" gostovao u Svetoj zemlji (FOTO)

Hor''Branko'' je pohodio Svetu zemlju prvi put u oktobru 2011. godine.

Ovoga puta niški hor je održao dva celovečernja koncerta. Prvi, 25.novembra u Nazaretu u Crkvi Blagovesti, koja je podignuta na mestu javljanja Svetog Arhangela Gavrila i radosne vesti o besemenom začeću Presvete Bogorodice.

Horu je tako ukazana velika čast, jer je drugi hor u istoriji koji je pevao na ovom svetom mestu. Koncert je održan uz organizacionu podršku Saveta pravoslavnih hrišćana Nazareta i Udruženja kompozitora Izraela.

Drugi nastup održan je dva dana kasnije, u Centru Notr Dam u Jerusalimu. Izveden je pred punom salom u prisustvu Patrijarha jerusalimskog Teofila  i ambasadora Republike Srbije u Izraelu, Milutina Stanojevića.

Sem hora „Branko“, publici se predstavio i katedralni hor Crkve Sv. Jakova. Ovaj koncert organizaciono je pomoglo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i Ambasada Republike Srbije u Izraelu.

Koncerti su održani pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Horu “Branko“ je ukazana velika čast da peva na ponoćnoj liturgiji u Crkvi Vasrsenja Hristovog u Jerusalimu, tik uz sam Grob Gospoda Isusa Hrista.

Gramate overene potpisom Patrijarha Jerusalima Teofila III, dokaz su ovog pokloničkog putovanja i truda da se obiđu sva sveta mesta. Nakon putovanja u Svetu zemlju, svako će od poklonika sa ponosom nositi naziv „hadži“.

Komentara: 0


#   koncert   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Jerusalim   Ministarstvo spoljnih poslova
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima