Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изложба КОЛО Међународне уметничке колоније Требиње

rssBookmark and Share

Ниш 25.08.2023. Јужна Србија Инфо

Изложба КОЛО Међународне уметничке колоније Требиње озвара се у петак, 25. август 2023. у 19 сати уГалерији Нишког културног центра

Изложба  КОЛО Међународне уметничке колоније Требиње

"Све шта је Уметничка колонија „KОЛО“ урадила, створила и сакупила за ових седам година је ризница и богатство које би пожелеле и на којој потајно завиде многе галерије и уметнички музеји у овом делу Европе. Требиње је овом колонијом потврдило статус интернационалног уметничког центра у који хрле и стварају уметници из целе Европе.
За изложбе у Новом Саду, Београду и Нишу, које ће приказати само један омањи и симболичан део колекције, изабрани су уметници који најбоље приказују изобиље ликовне различитости и мајсторства и који, по мом скромном мишљењу, изврсно презентују рад ове колоније. 

Због ограниченог изложбеног простора и идеје да све три изложбе имају исте изложене радове вероватно смо се о неке уметнике огрешили што их нисмо приказали. Ипак, надамо се да је ово само узлет једне дуговечне изложбене активности уметничке колоније „KОЛО“ и да ћемо имати још много прилика у којима ћемо успети да при кажемо сво богатство и вредност оваквог подухвата."


#   Ниш   изложба   Нишки културни центар   Галерија НКЦ   КОЛО
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима