Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izložba KOLO Međunarodne umetničke kolonije Trebinje

rssBookmark and Share

Niš 25.08.2023. Južna Srbija Info

Izložba KOLO Međunarodne umetničke kolonije Trebinje ozvara se u petak, 25. avgust 2023. u 19 sati uGaleriji Niškog kulturnog centra

Izložba  KOLO Međunarodne umetničke kolonije Trebinje

"Sve šta je Umetnička kolonija „KOLO“ uradila, stvorila i sakupila za ovih sedam godina je riznica i bogatstvo koje bi poželele i na kojoj potajno zavide mnoge galerije i umetnički muzeji u ovom delu Evrope. Trebinje je ovom kolonijom potvrdilo status internacionalnog umetničkog centra u koji hrle i stvaraju umetnici iz cele Evrope.
Za izložbe u Novom Sadu, Beogradu i Nišu, koje će prikazati samo jedan omanji i simboličan deo kolekcije, izabrani su umetnici koji najbolje prikazuju izobilje likovne različitosti i majstorstva i koji, po mom skromnom mišljenju, izvrsno prezentuju rad ove kolonije. 

Zbog ograničenog izložbenog prostora i ideje da sve tri izložbe imaju iste izložene radove verovatno smo se o neke umetnike ogrešili što ih nismo prikazali. Ipak, nadamo se da je ovo samo uzlet jedne dugovečne izložbene aktivnosti umetničke kolonije „KOLO“ i da ćemo imati još mnogo prilika u kojima ćemo uspeti da pri kažemo svo bogatstvo i vrednost ovakvog poduhvata."


#   Niš   izložba   Niški kulturni centar   Galerija NKC   KOLO
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima