Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кенди Далфер на Нишвилу 2017

rssBookmark and Share

21.11.2016. Јужна Србија Инфо

Кенди Далфер је током последње две деценије у светским размерама сигурно најистакнутији инструменталиста лепшег пола у домену фанк музике и смут џеза, али и потврда да изузетно атрактиван изглед итекако иде заједно са врхунским талентом и креативношћу.

Кенди Далфер на Нишвилу 2017

Чувена холандска саксофонисткиња Кенди Далфер наступити ће по други пут на нишком џез фестивалу, на затварању, 13. августа.

Нишвиле је, иначе, упутио предлог Скупштини града Ниша да на некој од наредних седница додели Кенди Далфер статус почасне грађанке града Ниша а због њеног  доприноса промоцији Нишвила и Града Ниша – пре свега у својој родној Холандији.

Кенди је, према речима директора Нишвила Ивана Благојевића, у својим многим медијским наступима промовисала јединственост Нишвиле џез фестивала, који је ове године утицајни британски “Гардијан” сврстао у Топ 10 европских џез фестивала. Посебно је наглашавала атмосферу фестивала, јединствену публику и гостољубивост грађана Ниша.

Директор фестивала каже да се нада да ће Скупштина Града Ниша донети  позитивну одлуку и да ће титула почасног грађанина Ниша Кенди Далфер бити уручена 13. августа на затварању Нишвила.

Такође, додаје Благојевић, већ су почели и договори да за овај специјални наступ у Нишу Кенди доведе и специјалног госта, односно неког од познатих музичара са којим је сарађивала током изузетно богате каријере. 


#   Нишвил   џез   Кенди Далфер   Скупштина града Ниша   Скупштина града   џез фестивал
@nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима