Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Концерт светског виртоуза на хармоници у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 14.11.2017 Јужна Србија Инфо

У прокупачком Дому културе „Радивој Увалић Бата“, 29. новембра у 20 часова, биће одржан концерт европског првака у класичној хармоници Душана Секулића.

Фото: dusansekulic.com
Фото: dusansekulic.com

Ово ће бити посебна прилика и вече у коме ће посетиоци моћи да уживају у раскошним интерпретацијама ванвременских композиција Баха, Брамса, Моцарта, али и у иновативном и енергичном извођењу обрада светских музичких хитова, као и јединственим ауторским делима Секулића.

Ово је истовремено и  позив заинтересованој публици да дође и ужива у наступу  светски познатог уметника Душана Секулића, јер ће на тај начин  учествовати у великој и хуманитарној акцији Ротаракт клуба Прокупље. Сав приход од продатих улазница намењен је за комплетно опремање неопходним реквизитима прокупачког Дечијег хора „Сањалице“, као и пројекту Ротаракт клуба Бјељина, за опремање игралишта на отвореном за децу са посебним потребама.

Маестро хармонике Душан Секулић ће у Прокупљу наступити са још десет извођача, међу којима ће бити и Дечији хор „Сањалице“.

Концерт ће бити одржан у оквиру турнеје овог уметника под називом „Љубав није само ријеч“.

Уметник светсаког гласа Душан Секулић је магистрирао на Бечком конзерваторијуму „Франц Шуберт“. Поред врхунских уметничких домета у интерпретацији класичне музике, маестро Душан Секулић се у последње време представља музичкој јавности својим композицијама, које изводи са бендом, а у којима успешно повезује различите музичке стилове. Наступао је у многим земљама, међу којима су Босна и Херцеговина, Хрватска, Мађарска, Чешка, Аустрија, Србија, Италија, Шпанија, Аустралија, Тунис.  

Видео продукција: Invenio Films;

video...

Коментара: 0


#   Прокупље   концерт  хармоника  Дом културе Прокупље  Душан Секулућ
@
[ Додај коментар ]