Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Концерти ФУ

rssBookmark and Share

27.11.2013.

Ове недеље на програму су још два концерта у новембру у оквиру Концертне сезоне Факултета уметносту у Нишу 2013.

Концерти ФУ

У среду, 27. новембра, наступиће трио Грациосо који је започео свој рад 2008. године. Трио чине пијаниста Драган Јовановић, доцент Факултета уметности у Нишу, сопрани Драгана Митић и Нада Јовановић. Спој љубави према музици и искрено пријатељство кроз њихове концерте успешно долази до срца поштовалаца уметничке музике. На програму су дела страних али и домаћих композитора.

Новина коју Факултет уметности у Нишу уводи је сарадња са институцијама, организацијама, удружењима, фирмама али и спортским клубовима у виду организованих посета концерата у оквиру Концертне сезоне ФУ.

У среду ће гости у публици бити чланови Нишког камерног хора. Хор је основан 1993. године и брзо се развијао и стасо у уметнички колектив који је на себе скренуо пажњу изузетним концертним наступима у земљи и иностранству. Ансамбл је аматерског статуса, али са свим одликама професионалног камерног састава. Изводи православну музику, музику европског наслеђа, савремену музику и врло успешно вокално-инструментална дела а посебну пажњу поклања музици која се ослања на музичко фолклорну традицију. Хором диригују мр Ивана Мировић и Ивана Милошевић.

Концерт ће се одржати у Концертно - изложбеном простору ФУ (Књажевачка 2а) са почетком од 20 часова.

Улаз на концерт је слободан уз бесплатну улазницу.

 


#   Факултет уметности   Драган Јовановић   Ивана Мировић   Нови Ниш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима