Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Штраусов "Слепи миш" поново у Нишу (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

21.03.2017. М.М. Јужна Србија Инфо

Оперета Јохана Штрауса “Слепи миш”, поново је на репертоару Народног позоришта у Нишу и биће изведена у понедељак 27. марта 2017. године са почетком у 19 часова.
Карте се могу купити на благајни Народног позоришта сваког радног дана од 10 до 20 часова.

Штраусов "Слепи миш" поново у Нишу (ВИДЕО)

Редитељ ове популарне оперете је Иван Вуковић, диригент Милена Ињац, а цело дело је на српском језику.

Радња ове оперете у три чина догађа се у бањи у близини великог града. Либрето, по Мејаку и Халевију, написали Хафнер и Жене, а праизведба одиграла се у Бечу, 5. априла 1874. године.

Носилац пројекта је Факултета уметности у Нишу уз подршку Народног позоришта Ниш, Народног позоришта Београд, Студентског културног центра Ниш, Нишког симфонијског оркестра, Града Ниша, Министарства културе и информисања и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Темељним припремама премијерно извођење оперете "Слепи миш", након 50 година, одржано је 22. маја 2013. године и тиме начињен први корак ка обнови Нишке опере. Постављање прве оперске представе у Нишу, после вишедеценијске паузе, подразумевало је првенствено ослонац на нишке снаге са скоро 300 извођача од којих је преко 120 на сцени. Премијера као и сва следећа извођења била су распродата и испраћена са одушевљењем и овацијама многобројне публике.

 


#   Факултет уметности   Иван Вуковић   слепи   Милена Ињац   Народно позориште   Нови Ниш   оперета   Јохан Штраус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима