Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковачке књижевно-музичке приче

rssBookmark and Share

Лесковац 02.10.2014. е-новине

Изузетна непрофитна културна манифестација ове године добила је позитивну оцену и средства Министарства културе, али не и Града Лесковца, у којем не постоји комуникација локалне самоуправе и реализатора културних програма

Лесковачке књижевно-музичке приче

Промоцијом своје књиге "Сто фаца и Аца" уредник и водитељ емисије ХТВ Недјељом у 2 Александар Станковић отвориће у четвртак увече осми лесковачки Фестивал књижевности „Think tank town", ове године посвећен односу књижевности и музике, под слоганом "Музичке приче". Станковић ће говорити и о својим књигама поезије "Углавном су ме вољеле старије госпође" и "Игор Мандић на Мјесецу".

Афористичари Далибор Ђорђевић, Дејан Андрејић, Огњен Шестић, Предраг Рашула, најављени су као „Четири јахача србокалипсе“; они ће у петак, 3. октобра говорити своје афоризме из истоимене заједничке књиге, док ће Милан Јанковић представити књигу "Досије Голубић", а најављен је и разговор о Зајечарској гитаријади.

У суботу, 4. октобра ће Павле Зелић представити "Пешчану хронику", а Ивана Стефановић књигу "Музика од ма чега", о којој ће говорити и Гојко Божовић, књижевник и издавач. Биће представљен и издавачки план Фестивала за следећу годину.

Фестивал ће музички обележити пијанисткиња Бојана Димковић, композицијама Иване Стефановић, а свираће и Гудачки трио Стрингарт, Дуо Хармоника и гости из Ниша Суннy Даy.

И овај Фестивал ће, по традицији, затворити новинар и публициста Љубомир Живков, који ће публици упутити Нову посласницу Лесковчанима.

Све промоције и концерти одржаваће се у кафе-клубу "Марфи" и клубу "Грув"; представљања ће почињати у 18 и завршаваће у 21 час.

"И места промоције, као и чињеница да не постоји никаква комуникација градске власти са људима који креирају културне програме, обележавају овогодишњи Фестивал. Догодило се, ето, да ове године добијемо позитивну оцену и средства Министарства културе, али нас је Град одбио и не учествује у финансирању", каже за е - новине књижевник Саша Стојановић, утемељивач Фестивала.

Он истиче да ће се, готово извесно, у издавачком плану Фестивала за следећу годину наћи приче Пола Бержеа и роман Вилијема Фокнера "Док лежах на самрти".

 


#   Лесковац   Саша Стојановић   Дејан Андрејић   Далибор Ђорђевић   Милан Јанковић   Александар Станковић   Љубомир Живков
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима