Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изложба цртежа Лесковчанке Јоване Митић у "Лендавском дворцу"

rssBookmark and Share

Лесковац 10.10.2016. Јужна Србија Инфо

Вишеструко награђивана академска сликарка из Лесковца Јована Митић и ове године учествује на значајним међународним изложбама а недавно је, поред самосталне изложбе слика у Панчеву имала и самосталну изложбу цртежа у Словенији, општини Лендава.

Изложба цртежа Лесковчанке Јоване Митић у "Лендавском дворцу"

Изложба је свечано отворена 6. октобра у Лендавском дворцу а Јована је на тој изложби излагала заједно са Словеначким колегом, скулптором Јуретом Маркотом.

Сарадња је почела прослог лета када су обоје учествовали на ликовној колонији за младе ауторе до 35 година - Линд Арт 2015 у организацији Музеја-галерија у Лендави.

Ово двоје младих уметника су тада радили заједно на једном пројекту а изазов је био већи јер су се бирали жребом, дакле насумице. Није било лако задржати своје ликовне поетике, сликарске и скулпторске а да уметничко дело остане компактибилно и јединствено.

Последњег дана колоније је организована изложба од новонасталих дела а Јована Митић и Јуре Маркота су освојили највећи број гласова публике. То је био повод да и ове године буду позвани да излажу самостално у Лендавском дворцу; Јована са својим апстрактним цртежима насталим почетком ове године а Јуре са инсталацијама. Изложена је и заједничка слика-инсталација већег формата "Конструкција-Деконструкција", 2015.

Изложбу је отворила историчарка уметности Леа Лампрет из Љубљане. Изложба ће бити отворена до 6. новембра. 

 


#   Лесковац   изложба   сликар   цртежи   Словенија      
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима