Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЛИФФЕ фестивал: Вечерас премијерно Устав Републике Хрватске

rssBookmark and Share

Лесковац 14.09.2016 Јужна Србија Инфо

У 19 часова и 30 минута у Народном позоришту у Лесковцу у оквиру ЛИФФЕ фестивала, биће одржана европска премијера филма "Устав Републике Хрватске", режисера Рајка Грлића.

ЛИФФЕ фестивал: Вечерас премијерно Устав Републике Хрватске

Прича о четверо људи који живе у истој згради и зазиру једни од других јер се разликују по имовинском статусу, сексуалним навикама, националности и вери. И вероватно никада не би међусобно попричали да их несрећа на то није натерала и учинила међусобно зависним. Мучно и болно они се полагано почињу отварати и међусобно препознавати као људи.

Улоге: Ксенија Маринковић, Дејан Аћимовић, Небојша Глоговац, Божидар Смиљанић, Младен Хрен, Роберт Угрина..

Програм фестивала за среду 14. септембар

У 18 часова у Галерији ЛКЦ изложбу посвећену ДРАГАНУ НИКОЛИЋУ, истакнутом уметнику, добитнику награде „Живојин Жика Павловић“ за афирмацију српског филма у свету за 2014. годину, отвориће Ана Софреновић.

У 19 часова у Биоскопу Лесковачког културног центра биће приказан филм Бранка Шмита ИМЕНА ВИШЊЕ. Ово ће бити српска премијера овог филма.
Улоге: Иво Грегуревић, Нада Ђуревска, Горан Богдан.

Двоје стараца одлучује се вратити у своје село, након што су обновили ратом разрушену кућу. Пратимо њихову свакодневну муку кроз сва четири годишњ адоба. Из дана у дан старица се понаша све одсутније и изгубљеније. Старац, уместо да јој помогне, постаје груб и агресиван. Напослетку, када схвати да је старица тешко болесна, старац потпуно мења свој однос према њој. Но, нажалост, прекасно.

У 19 часова у Холу на спрату биће одржана прва у низу трибина под називом У КРУПНОМ ПЛАНУ, на којима ће бити осветљавано стваралаштво најзначајнијих уметника наше културне сцене. Први гост ове трибине је истанути редитељ Срдан Голубовић, победник Фестивала ЛИФФЕ 2013. За режију филма КРУГОВИ.

У 19 часова и 30 минута у Народном позоришту биће одржана европска премијера хрватског филма УСТАВ РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ Рајка Грлића.

У 21 час у биоскопу Лесковачког културног центра биће приказан филм Олега Новковића ОТАЏБИНА.

Улоге: Небојша Глоговац, Вук Костић, Дубравка Ковајнић, Нада Шаргин, Марко Јанкетић, Милица Михајловић, Марта Бјелица, Анита Манчић, Александар Ђурица, Зинаида Дедакин, Никола Шурбановић, Бојан Жировић, Анђелика Симић.

Пре петнаест година, Маца је изгубила дете несрећним случајем и муж је напустио. Сада ради као кафанска певачица у локалу свог венчаног кума Болета. Њен муж Јован, напушта искушенички живот у манастиру јер осећа да му је дато да обави неки задатак међу људима и да се искупи. Маца осећа да се свет мења, пуна је мржње, плаши се Божје казне, стално се моли и пости. Јован мисли да је пронашао Бога у слабоумној девојчици Милици.

Коментара: 0


#   Лесковац   филм  Културни центар Лесковац  Народно позориште Лесковац  ЛИФФЕ фестивал   Небојша Глоговац  Устав Републике Хрватске филм
@
[ Додај коментар ]