Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

LIFFE festival: Večeras premijerno Ustav Republike Hrvatske

rssBookmark and Share

Leskovac 14.09.2016. Južna Srbija Info

U 19 časova i 30 minuta u Narodnom pozorištu u Leskovcu u okviru LIFFE festivala, biće održana evropska premijera filma "Ustav Republike Hrvatske", režisera Rajka Grlića.

LIFFE festival: Večeras premijerno Ustav Republike Hrvatske

Priča o četvero ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i veri. I verovatno nikada ne bi međusobno popričali da ih nesreća na to nije naterala i učinila međusobno zavisnim. Mučno i bolno oni se polagano počinju otvarati i međusobno prepoznavati kao ljudi.

Uloge: Ksenija Marinković, Dejan Aćimović, Nebojša Glogovac, Božidar Smiljanić, Mladen Hren, Robert Ugrina..

Program festivala za sredu 14. septembar

U 18 časova u Galeriji LKC izložbu posvećenu DRAGANU NIKOLIĆU, istaknutom umetniku, dobitniku nagrade „Živojin Žika Pavlović“ za afirmaciju srpskog filma u svetu za 2014. godinu, otvoriće Ana Sofrenović.

U 19 časova u Bioskopu Leskovačkog kulturnog centra biće prikazan film Branka Šmita IMENA VIŠNjE. Ovo će biti srpska premijera ovog filma.
Uloge: Ivo Gregurević, Nada Đurevska, Goran Bogdan.

Dvoje staraca odlučuje se vratiti u svoje selo, nakon što su obnovili ratom razrušenu kuću. Pratimo njihovu svakodnevnu muku kroz sva četiri godišnj adoba. Iz dana u dan starica se ponaša sve odsutnije i izgubljenije. Starac, umesto da joj pomogne, postaje grub i agresivan. Naposletku, kada shvati da je starica teško bolesna, starac potpuno menja svoj odnos prema njoj. No, nažalost, prekasno.

U 19 časova u Holu na spratu biće održana prva u nizu tribina pod nazivom U KRUPNOM PLANU, na kojima će biti osvetljavano stvaralaštvo najznačajnijih umetnika naše kulturne scene. Prvi gost ove tribine je istanuti reditelj Srdan Golubović, pobednik Festivala LIFFE 2013. Za režiju filma KRUGOVI.

U 19 časova i 30 minuta u Narodnom pozorištu biće održana evropska premijera hrvatskog filma USTAV REPUBLIKE HRVATSKE Rajka Grlića.

U 21 čas u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra biće prikazan film Olega Novkovića OTADžBINA.

Uloge: Nebojša Glogovac, Vuk Kostić, Dubravka Kovajnić, Nada Šargin, Marko Janketić, Milica Mihajlović, Marta Bjelica, Anita Mančić, Aleksandar Đurica, Zinaida Dedakin, Nikola Šurbanović, Bojan Žirović, Anđelika Simić.

Pre petnaest godina, Maca je izgubila dete nesrećnim slučajem i muž je napustio. Sada radi kao kafanska pevačica u lokalu svog venčanog kuma Boleta. Njen muž Jovan, napušta iskušenički život u manastiru jer oseća da mu je dato da obavi neki zadatak među ljudima i da se iskupi. Maca oseća da se svet menja, puna je mržnje, plaši se Božje kazne, stalno se moli i posti. Jovan misli da je pronašao Boga u slaboumnoj devojčici Milici.


#   Leskovac   film   Kulturni centar Leskovac   Narodno pozorište Leskovac   LIFFE festival   Živojin Žika Pavlović   Nebojša Glogovac   Ustav Republike Hrvatske film   Ana Sofrenović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima