Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Песник Марјан Чакаревић добитник награде "Бранко Миљковић"

rssBookmark and Share

27.04.2017. Јужна Србија Инфо

Жири за доделу награде „Бранко Миљковић“ у саставу Др Драгана В. Тодоресков, председник и Јелена Младеновић и Томислав Маринковић, чланови, на завршној седници одржаној 24.04.2017. године већином гласова је донео одлуку да се Марјану Чакаревићу додели награда „Бранко Миљковић“ за књигу песама „Ткива“ у издању Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ из Краљева.

Песник Марјан Чакаревић добитник награде "Бранко Миљковић"

Жири је имао сложен задатак да се определи за најбољу књигу песничке продукције претходне године (на конкурс је пристигло више од стопедесет песничких књига а жири је имао увид у целокупну продукцију у 2016-ој години) и после расправе већином гласова је донео одлуку да награда „Бранко Миљковић“ за 2016. годину буде додељена Марјану Чакаревићу за збирку песама „Ткива“, у издању Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ – едиција „Повеља“ из Краљева.

Награду додељује Град Ниш, финансијски је подржава Министарство културе Републике Србије а организатор доделе је Нишки културни центар. 

Награда се састоји од повеље и новчаног износа. Награда ће свечано бити уручена током маја месеца 2017. године у оквиру „Дана Бранка Миљковића“ у Нишу.


#   Нишки културни центар   Бранко Миљковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима