Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pesnik Marjan Čakarević dobitnik nagrade "Branko Miljković"

rssBookmark and Share

27.04.2017. Južna Srbija Info

Žiri za dodelu nagrade „Branko Miljković“ u sastavu Dr Dragana V. Todoreskov, predsednik i Jelena Mladenović i Tomislav Marinković, članovi, na završnoj sednici održanoj 24.04.2017. godine većinom glasova je doneo odluku da se Marjanu Čakareviću dodeli nagrada „Branko Miljković“ za knjigu pesama „Tkiva“ u izdanju Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ iz Kraljeva.

Pesnik Marjan Čakarević dobitnik nagrade "Branko Miljković"

Žiri je imao složen zadatak da se opredeli za najbolju knjigu pesničke produkcije prethodne godine (na konkurs je pristiglo više od stopedeset pesničkih knjiga a žiri je imao uvid u celokupnu produkciju u 2016-oj godini) i posle rasprave većinom glasova je doneo odluku da nagrada „Branko Miljković“ za 2016. godinu bude dodeljena Marjanu Čakareviću za zbirku pesama „Tkiva“, u izdanju Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ – edicija „Povelja“ iz Kraljeva.

Nagradu dodeljuje Grad Niš, finansijski je podržava Ministarstvo kulture Republike Srbije a organizator dodele je Niški kulturni centar. 

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa. Nagrada će svečano biti uručena tokom maja meseca 2017. godine u okviru „Dana Branka Miljkovića“ u Nišu.


#   Niški kulturni centar   Branko Miljković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima