Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Међународна награда за поезију студенту из Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 20.07.2016. КЦН

Међународну награду за поезију “Венац – Вијенац – Венец” за ауторе са подручја бивше Југославије и Бугарске освојио је Илија Фонламов Францисковић, студент прве године медицине из Ниша.

Међународна награда за поезију студенту из Ниша

Он је однео убедљиву победу у конкуренцији од 95 пристиглих  радова.  Збирку Еринерунг младог Нишлије, четрнаесточлани стручни жири састављен од професора и песника из региона, оценио је највишим оценама. Аутор Илија Фонламов Францисковиц,  први је лауреат ове награде. Писе, како казе, од како зна за себе, али је сада јако поносан сто је успео да једну овакву награду донесе у Ниш.

Саставни део награде “Венац – Вијенац – Венец” је, поред плакете, повеље и новчаног износа и издавање победничке збирке, сто се оцекује крајем лета или јесенас најкасније. Такође, аутор ће бити и стални члан жирија и својеврсни амбасадор ове награде. Своје ауторско дело представиће и на промоцијама у Дубровнику, Загребу и Бањалуци и како се нада и родном Нишу. Конкурс за другу Међунарду награду „Венац – Вијенац – Венец“ биће расписан 1. јуна 2017. године и трајаће до 30. јуна.

Коментара: 0


#   Ниш   поезија   СФРЈ   Илија Фонламов Францисковић    
@


 


[ Додај коментар ]