Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На "Бориним данима" изложба у част Ивана Бекјарева

rssBookmark and Share

Врање 22.10.2017. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић организовао је пријем за глумца Ивана Бекјарева, којем су присуствовали Зорица Јовић, градска већница и Ненад Јовић, директор позоришта ,,Бора Станковић".

На "Бориним данима" изложба у част Ивана Бекјарева

Градоначелник Миленковић је пожелео госту добородошлицу и изразио задовољство што ће Врањанци бити у прилици, да у оквиру пратећег програма овогодишњих "Бориних позоришних дана" погледају његову изложбу. О тренутном стању глумачке сцене у Србији и плановима за наредни период говорио је Иван Бекјарев. У Галерији Народног музеја, где је приредјена иизложба фотографија, присутнима се обратио глумац Иван Бекјарев, изразивши велико задовољство због боравка у Врању, једним од ретких градова, како је нагласио, који плени амбијентом и атмосфером.

"Лепота и драж глумачког позива је да стално будете неко други, да стално истражујете и употребљавате машту. У Врању, тачније на фестивалу који се отвара сутра имао сам једну представу и добио награду, која ми је једна од дражих у мојој глумачкој каријери. Вечерашња изложба је за мене велика част и изузетно признање", рекао је Бекјарев.

Градоначелник др Слободан Миленковић истакао је да ће у оквиру обележавања 37. Бориних позоришних дана, Врање у наредних пет дана бити место сусрета врсних позоришних уметника. ,,Велика је част што у делу богатог програма овог фестивала можемо да пожелимо добородошлицу господину Ивану Бекјареву. Његова изложба ,,50 година глуме“ је велики подстрек за све уметнике, који су одабрали свет глуме, као и за остале који ће се тек одлучити за овај позив. Хвала Бекјареву што је најзначајније тренутке свог вишедеценијског рада, као и пола века успешне глумачке каријере, у којој је одиграо више од 120 позоришних улога, одлучио да подели са нама“, додао је Миленковић. Након тога градоначелник је прогласио изложбу отвореном. Манифестација ,,Борини позоришни дани", свечано ће бити отворена сутра у Дому војске представом ,,У агонији" по тексту Мирослава Крлеже, у којој играју Бранко Цвејић, Радован Вујовић и Марија Вицковић. Режију потписује Ана Ђорђевић. Почетак је заказан за 20 сати.


#   Врање   Слободан Миленковић   Борини позоришни дани   Ана Ђорђевић   изложба фотографија   Иван Бекјарев   Радован Вујовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима