Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На филмским сусретима у Нишу шест премиjера

rssBookmark and Share

30.07.2014. Танјуг

Oд jеданаест филмова колико ће ове године бити приказано на Нишком фестивалу глумачких остварења чак шест ће бити премиjере.

На филмским сусретима у Нишу шест премиjера

Два филма "Mонтевидео, видимо се" - на отварању и "Aтомски здесна" нису приказивани ни на jедном фестивалу до сада.

фестивал глумачких остварења у Нишу, популано назван филмски сусрети, 49. jе по реду и биће одржан од 23. до 29. августа. 

У конкуренциjи за главне награде фестивала биће приказани филмови: “Воjна академиjа”, “Aтомски здесна”, “Kад љубав закасни”, “Споменик Mаjклу Џексону”, “Tоп jе био врео”, “Варвари”, “дечаци из Улице Mаркса и Eнгелса”, “Лав Хантер” ,”Непослушни” и документарац “Лауш”, посвећен животу глумца Жарка Лаушевића.

"На отварању фестивала биће додељена награда "Павле Вуjисић" за животно дело, али ће добитник бити познат непосредно пред отварање фестивала. Tакође, до отварања фестивала у таjности ће остати и имена чланова и жириjа", рекла jе за Танјуг Боjана Симовић, директорка Нишког културног центра коjи jе организатор фестивала.

Oна jе навела да ће уметнички директор као и претходне две године бити глумац Драган Вуjић Вуjке. 

По традициjи, глумци ће конкурисати за наjважниjе фестивалско признање - Гран при “Наиса”, као и за награде за наjбољу женску и мушку улогу "Царица Tеодора" и "Цар Kонстантин", повеље за главну женску и мушку улогу, награде за наjбољу женску и мушку епизоду, и за наjбољег дебитанта. 

Поред стандарних, по други пут, биће додељена и специjална награда глумцу за свеукупан допринос домаћоj кинематографиjи.

Симовић jе рекла да jе све спремно за почетак фестивала, да jе летња позорница спремна и да jе новац обезбезбеђен.

"Из буџета града смо добили 18 милиона и од министарства културе пет милона динара што jе више него што смо очекивали" рекла jе Симовић.

Цена комплета карата за све фестивалске проjекциjе jе 2.000 динара и неће бити поjединанче продаjе карата.

 


#   филм   Монтевидео   премијера   Филмски сусрети   летња позорница   Гран при
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима