Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na filmskim susretima u Nišu šest premijera

rssBookmark and Share

30.07.2014. Tanjug

Od jedanaest filmova koliko će ove godine biti prikazano na Niškom festivalu glumačkih ostvarenja čak šest će biti premijere.

Na filmskim susretima u Nišu šest premijera

Dva filma "Montevideo, vidimo se" - na otvaranju i "Atomski zdesna" nisu prikazivani ni na jednom festivalu do sada.

festival glumačkih ostvarenja u Nišu, populano nazvan filmski susreti, 49. je po redu i biće održan od 23. do 29. avgusta. 

U konkurenciji za glavne nagrade festivala biće prikazani filmovi: “Vojna akademija”, “Atomski zdesna”, “Kad ljubav zakasni”, “Spomenik Majklu Džeksonu”, “Top je bio vreo”, “Varvari”, “dečaci iz Ulice Marksa i Engelsa”, “Lav Hanter” ,”Neposlušni” i dokumentarac “Lauš”, posvećen životu glumca Žarka Lauševića.

"Na otvaranju festivala biće dodeljena nagrada "Pavle Vujisić" za životno delo, ali će dobitnik biti poznat neposredno pred otvaranje festivala. Takođe, do otvaranja festivala u tajnosti će ostati i imena članova i žirija", rekla je za Tanjug Bojana Simović, direktorka Niškog kulturnog centra koji je organizator festivala.

Ona je navela da će umetnički direktor kao i prethodne dve godine biti glumac Dragan Vujić Vujke. 

Po tradiciji, glumci će konkurisati za najvažnije festivalsko priznanje - Gran pri “Naisa”, kao i za nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu "Carica Teodora" i "Car Konstantin", povelje za glavnu žensku i mušku ulogu, nagrade za najbolju žensku i mušku epizodu, i za najboljeg debitanta. 

Pored standarnih, po drugi put, biće dodeljena i specijalna nagrada glumcu za sveukupan doprinos domaćoj kinematografiji.

Simović je rekla da je sve spremno za početak festivala, da je letnja pozornica spremna i da je novac obezbezbeđen.

"Iz budžeta grada smo dobili 18 miliona i od ministarstva kulture pet milona dinara što je više nego što smo očekivali" rekla je Simović.

Cena kompleta karata za sve festivalske projekcije je 2.000 dinara i neće biti pojedinanče prodaje karata.

 


#   film   Montevideo   premijera   Filmski susreti   letnja pozornica   Gran pri
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima