Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Награђени хармоникаши и пијанисткиња из Прокупља

rssBookmark and Share

Прокупље 18.04.2023. Јужна Србија Инфо

Ученици Музичке школе „Корнелије Станковић” су у току протекле недеље освојили пет првих и две друге награде, такмичећи се у извођењу композиција на хармоници и клавиру.

Награђени хармоникаши и пијанисткиња из Прокупља

Тако су на 6. интернационалном фестивалу „ВИВА Хармоника”, које је одржано у Алексинцу, у веома јакој конкуреници учесника из Србије и земаља у окружењу, снаге одмерили и топлички хармоникаши и остварили одличан резултат.

Такмичећи се у својим категоријама, прве награде су освојили Војин Цветковић, Вукашин Цветковић, Вељко Димитријевић, Лука Ђорђевић и Матеја Миткић, док је другу награду добио Страхиња Трајковић. Њихови ментори и подршка у учењу и самом такмичењу били су наставници Оливер Младеновић, Душан Марковић и Љубомир Вукићевић.

На фестивалу „ВИРТУС ПИАНО”, које је одржано у Лесковцу, у организацији Музичке школе „Станислав Бинички”, Марта Младеновић са одсека клавира, из класе наставнице Кристине Станковић, освојила је другу награду.

У Музичкој школи истичу да је ово тек почетак њихових одличних успеха и да исто такве очекују већ после празника.

-Очекујемо да нас наши ученици убрзо обрадују новим наградама на такмичењима која нам предстоје после празника. Увек истичемо да су то врло добра, вредна и талентована деца. Уз подршку њихове породице и наставника у школи, али пре свега и њиховог великог одрицања, да слободно време искористе за учење, а не за игру, резултати просто не могу да изостану, нагласили су у Музичкој школи „Корнелије Станковић“, која се на наступима препознаје по својим талентованим представницима.


#   Прокупље   хармоника   клавир   Корнелије Станковић МШ   Фестивал ВИВА ХАРМОНИКА Алексинац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима