Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nagrađeni harmonikaši i pijanistkinja iz Prokuplja

rssBookmark and Share

Prokuplje 18.04.2023. Južna Srbija Info

Učenici Muzičke škole „Kornelije Stanković” su u toku protekle nedelje osvojili pet prvih i dve druge nagrade, takmičeći se u izvođenju kompozicija na harmonici i klaviru.

Nagrađeni harmonikaši i pijanistkinja iz Prokuplja

Tako su na 6. internacionalnom festivalu „VIVA Harmonika”, koje je održano u Aleksincu, u veoma jakoj konkurenici učesnika iz Srbije i zemalja u okruženju, snage odmerili i toplički harmonikaši i ostvarili odličan rezultat.

Takmičeći se u svojim kategorijama, prve nagrade su osvojili Vojin Cvetković, Vukašin Cvetković, Veljko Dimitrijević, Luka Đorđević i Mateja Mitkić, dok je drugu nagradu dobio Strahinja Trajković. Njihovi mentori i podrška u učenju i samom takmičenju bili su nastavnici Oliver Mladenović, Dušan Marković i Ljubomir Vukićević.

Na festivalu „VIRTUS PIANO”, koje je održano u Leskovcu, u organizaciji Muzičke škole „Stanislav Binički”, Marta Mladenović sa odseka klavira, iz klase nastavnice Kristine Stanković, osvojila je drugu nagradu.

U Muzičkoj školi ističu da je ovo tek početak njihovih odličnih uspeha i da isto takve očekuju već posle praznika.

-Očekujemo da nas naši učenici ubrzo obraduju novim nagradama na takmičenjima koja nam predstoje posle praznika. Uvek ističemo da su to vrlo dobra, vredna i talentovana deca. Uz podršku njihove porodice i nastavnika u školi, ali pre svega i njihovog velikog odricanja, da slobodno vreme iskoriste za učenje, a ne za igru, rezultati prosto ne mogu da izostanu, naglasili su u Muzičkoj školi „Kornelije Stanković“, koja se na nastupima prepoznaje po svojim talentovanim predstavnicima.


#   Prokuplje   harmonika   klavir   Kornelije Stanković MŠ   Festival VIVA HARMONIKA Aleksinac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima