Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Učenik Muzičke škole u Prokuplju briljirao na takmičenju harmonikaša u Italiji

rssBookmark and Share

Prokuplje 04.10.2022. Južna Srbija Info

Već na samom početku ove školske godine, učenici Muzičke škole „Kornelije Stanković“, mogu da se pohvale odličnim rezultatima i velikim uspesima na svetskim takmičenjima.

Učenik Muzičke škole u Prokuplju briljirao na takmičenju harmonikaša u Italiji

Na takvom jednom takmičenju u Italiji, učenik šestog razreda Nikola Kričak je osvojio drugo mesto, ostavivši iza sebe takmičare iz Italije, Austrije, Litvanije i Poljske.

-Na takmičenju ,,47. Svetski trofej harmonike“, koji je održan od 28. septembra do 2. oktobra, u italijanskom gradu Kastelfidardu, našeg učenika je od pobedničke titule delilo 0.2 poena. Ponosimo se njime i njegovim nastupom i drugo mesto je briljantan uspeh, za nas u školi i sve one koji Nikolu podržavaju. On je pobednik ovog takmičenja, rekli su u Muzičkoj školi „Kornelije Stanković“, ne krijući zadovoljstvo zbog lepog početka nove školske godine i više nego odličnog rezultata njihovog učenika.

Nikola Kričak pohađa muzičku školu u klasi profesora Dušana Markovića, a ovo je samo još jedna u nizu nagrada, koju su zajedničkim radom osvojili.

Da je ova muzička škola izvor talenata, svakako potvrđuju uspesi i nagrade njihovih učenika iz prethodne školske godine, koje su u Prokuplje doneli sa brojnih takmičenja u našoj zemlji i inostranstvu. Ovi talentovani učenici su osvojili 66 nagrada, 38 prvih, 22 druge i šest trećih nagrada.


#   Prokuplje   takmičenje   harmonika   Italija   Kornelije Stanković MŠ   Nikola Kričak
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima