Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Најсавременије у Србији: Сутра се отвара реновирано позориште "Бора Станковић" у Врању

rssBookmark and Share

Врање 20.10.2019. Јужна Србија Инфо

Поводом отварања обновљене зграде Позоришта "Бора Станковић” у Врању, које је заказано за понедељак 21. октобар, на великој сцени данас је одржана конференција за новинаре, на којој је говорио градоначелник Врања Слободан Миленковић.

Најсавременије  у Србији: Сутра се отвара реновирано позориште "Бора Станковић" у Врању

"Повратак глумаца врањског ансамбла у потпуно обновљену зграду Позоришта "Бора Станковић”, без сумње је најважнији догађај за све Врањанце, али и грађане целог југа Србије. На овај дан чекали смо пуних седам година, и захваљујући Влади Републике Србије, локалној самоуправи и бројним донаторима, Врање је добило најсавременију зграду позоришта. Уложено је око 368 милиона динара и овај објекат имаће мултифункционалну улогу”, рекао је градоначелник Миленковић, додајући да ће Врањанци након 30 година добити и биоскоп.

"Отварањем одајемо почаст најпознатијем Врањанцу Борисаву Станковићу, чије име носи позориште. Први пут врањанска публика видеће драму ,,Коштана”, у форми опере у режији признатог Врањанца Југа Радивојевића , а овдашњи ансамбл који је предано радио и освајао награде у време обнове зграде, извешће "Нечисту крв”. Обећање да ће 39. ,,Борини позоришни дани” бити одржани у обновљеној згради смо испунили, а заслуга припада државном врху, локалној самоуправи, компанијама и појединцима, који су дали велики допринос да Врање добије овако велелепан објекат”, истакао је градоначелник др Слободан Миленковић.

На конференцији за новинаре је говорила и Зорица Јовић, градска већница за културу рекавши да су култура и креативност идентификовани као стратешка подручја развоја Врања. 

"Позориште ће бити центар културних дешавања, место за инспирацију и стварање иновативних уметничких садржаја. Због тога је веома важно што ће овај објекат опет заживети у пуном сјају и капацитету”, рекла је она нагласивши да ова дворана има потенцијал да буде регионални културни центар.

Говорио је и директор Позоришта Ненад Јовић, који се фокусирао на предстојеће 39. ,,Борине позоришне дане", захваливши се свима на подршци у протеклих седам година, када је ансамбл радио у крајње непримереним условима. Уметнички директор Бојан Јовановић  истакао је да нова зграда има велики значај не само у технолошком, већ и психолошком смислу. Он је изјавио и да ће у новој позоришној сезони бити припремљено пет представа. 


#   Врање   Слободан Миленковић   Бојан Јовановић   Позориште Бора Станковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима