Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Некадашњи таленат са Дечје песме Евровизије Стефан Ђоковић, као оперска звезда, након Њујорка и Санкт Петербурга, наступа у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 19.04.2017 Јужна Србија Инфо

У петак 21. априла Стефан Ђоковић тенор и Кристина Оваис (Owais) сопран из Загреба, одржаће концерт арија и оперских дуета у сали Симфонијског оркестра у Нишу, са почетком у 20 сати.

Стефан Ђоковић
Стефан Ђоковић

На програму су арије и дуети из опера Боеми, Турандот, Норма и шпанске песме уз клавирску пратњу Миливоја Вељића.

Стефан Ђоковић, пијаниста, тенор, је рођен 1990. године у Крагујевцу, завршио је СМС "Мокрањац", одсек клавир, у класи проф. Мирјане Ђорђевић.

Током свог пијанистичког школовања добио је бројне похвале и награде на такмичењима, као што су, награде на Републичким такмичењима, као и на такмичењу "Ватрослав Лисински" ...

Током свог школовања у Београду као соло певач, освојио је велики број награда на националним и интернационалним такмичењима, као што су: Прва награда на такмичењу "Лазар Јовановић", ,Прва награда на такмичењу соло певача "Бруна Спилер", Лауреат на фестивалу "Амадеус", учешће на мајсторском курсу маестра Петра Дворског, у оквиру ког наступа на Гала затварању музичког фестивала у Piest’any у Словачкој са оркестром Staatsoper Banska.

"Ако буде могуће, наставио бих каријеру и као пијаниста и као соло певач, али видећмо да ли је то могуће", каже Стефан и додаје да са нестрпљењем очекује свој први сусрет са нишком публиком.

Стефан нам је открио да је присталица класичних поставки (режија и сценографија) опера, јер нови трендови су јако захтевни и могу да одвуку "пажњу" од музике и лепоте људског гласа.

Награда за наградом као и наступи у најпознатијим музичким дворна у Њујорку, Санкт Петрограду, обележили су каријеру овог младог уметника.

Kristina Owais

Коментара: 0


#   Ниш   концерт  Симфонијски оркестар   сопран  тенор  Загреб  Стефан Ђоковић  Кристина Оваис
@
[ Додај коментар ]