Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Midnight Jazzdance: Nightmares on Wax на Нишвилу

rssBookmark and Share

22.05.2016.

Свакако највеће звезда овогодишњег Midnight Jazzdance Stage-а Нишвил џез фестивала је George Evelyn - познатији под својим псеудонимом Nightmares On Wax - DJ и продуцент из Лидса у Енглеској.

Nightmares On Wax
Nightmares On Wax

На овом стејџу који промовише jazzy, soul, funk и swing  звук и тако утиче на музички укус младих и у овом, све популарнијем сегменту музике - током четири фестивалска дана, од поноћи па до раних јутарњих сати на Midnight Jazzdance stage-у публика ће моћи да чује наступе значајних продуцентских имена светске сцене: Nightmares On Wax,  Shuya Okino, Perry Louis, Crazy P, Valique, DJ Skill & Ramsey Hercules, као и неке од најзмначајнихих продуцената са ових простотра: Tonbe, Safe-T, DJ Funky Junkie, DJ Iron, WC7, Master Flow и Лоптица. Посетиоци са купљенин улазницама за главни програм, моћи ће да бесплатно прате програм на Midnight jazzdance стејџу, док је за остале цена улазнице – 300 динара по вечери.

Shuya Okino

Shuya Okino је DJ, продуцент и уметнички директор Tokyo Crossover Jazz Фестивала. На сцени је још од касних осамдесетих и већ дуги низ година је важна фигура на јапанској џез сцени. Током деценија музицирања и пуштања музике обишао је читав свет, а сарађивао је са неким од најзначајнихјих имена џез музике на својим музичким пројектима под именима Kyoto Jazz Massive, Kyoto Jazz Sextet, као и под својим именом.

Perry Louis је ветеран и један од покретача acid jazz и jazzdance сцене. Осим тога што је велики колекционар плоча са црном плесном музиком (преко 20000 винила у колекцији), оснивач је најпознатије плесачке џез трупе у Енглеској "Jazzcotech Dancers". Једном месечно у Лондону организује вече посвећено јаззданце звуку под називом "Shiftless Shuffle" на којој пушта музику и плеше са својом трупом.

Crazy P

Crazy P су бенд за који са пуним правом можемо да кажемо да су једни од оних који су покренули музички талас који се данас зове "nu disco". Пажљиво балансирајући између жанрова и узимајући најбоље од функ, соул и хоусе музике, у другој половини деведесетих су били зачетници музике која је данас незаобилазна на свим квалитетним диско подијумима. На Midnight Jazzdance Stage долазе у soundsystem варијанти, то јест live act + певачица.

Valique је једна од водећих звезда editing сцене. Свако његово издање завршава међу три најпродаванија носача звука на сајту Juno, чији је ексклузивац. Пореклом је из Белорусије, а већ дуги низ година живи у Москви, где је дошао после студија музике у Данској. Власник је етикете Vehicle Records, а иначе је одличан аранжер, мултиинструменталиста и композитор. Осим плесне музике, ради музику за позоришне представе, био је ангажован од стране Руског Министарства Културе да преаранжира и сними албум са руским ратним песмама за прославу 60 година од завршетка 2. Светског Рата, који је изашао 2005. године. Ремиксовао је таква имена као што су su Bryan Ferry, Mop Mop, Kraak & Smaak, плус још небројено много едита који су познати посетиоцима клубова и љубитељима музике.

Valique

DJ Skill & Ramsey Hercules су чланови бугарског удружења 45Mafia, заједно са Funktoolom. Долазе из разних градова Бугарске, и њихов колектив је све већи сваким даном. Све оно што их спаја у ову организацију је музика, и љубав према плочама. У Бугарској и широм Балкана већ имају култни статус јер своје сетове конципирају са сингл плочама. Поред тога сто су одлични турнтаблисти, они су и одлични музичари. У суботу ће нам се представити у мало необичној постави. DJ Skill це пуштати музику, а Ramsey ће поред тога свирати и саксофон.

Тонбе је тренутно један од најуспешнијих продуцената са ових простора. Његова издања под псудонимима Лосхми и Тонбе у својим сетовима пуштају велика имена светске музичке сцене. Ово је, веровали или не, прва прилика да у Нишу чујемо овог изванредног DJ-а и продуцента из Смедерева и слушамо неке од најпознатијих издања на његовој Disco Fruit етикети.

Safe-T нам долази директно из Дубаија. Иначе, Сафет (како је његово право име) је родом из Новог Сада и изузетно је дуго у музици. Као велики љубитељ и колекционар плоча, током година је развио изузетно слојевит и перфекционистички приступ музици коју пушта. Резидент је неколико клубова у Дубаију, а CV му је бољи него код многих познатијих и популарнијих светских имена.

DJ Funky Junkie је музички уредник Midnight Jazzdance Stage-а, добро познато име и један од најискуснијих и најпознатијих DJ-а са ових простора. За више од 30 година своје каријере успео је да се докаже и постане светски признат и познат ауторитет за jazz, soul, disco funk и funk са ових простора. Има већ неколико издања иза себе, а ускоро му излази и прво издање на винилу. Лакше је навести све оне са ових простора и из света са којима није сарађивао, него оне са којима јесте, а радио је и још увек ради по свим значајнијим клубовима у земљи и иностранству где се слуша и пушта црни плесни звук.

DJ Iron ће се по први пут представити нишкој публици. Ирон је члан колектива "Београдски Синдикат", њихов официјални DJ, а поред тога је и изузетно добар познавалац и колекционар funk, soul и hip hop музике. Поготово на сингл плочама. Одличан је DJ и његове вештине на грамофонима су познате свима онима који су до сада имали прилике да га чују. Познат је по еклектичном и бескомпромисном избору музике за сет, а овом приликом ће имати врло захтеван задатак који ће без сумње одрадити беспрекорно - да направи увод за Crazy P Soundsystem.

WC7, то јест Владимир Црвенковић је један од Нишлија који су познатији и признатији свуда него у свом граду. Ово је прилика да исправимо ту неправду и одамо му заслужено поштовање. Његови еклектични сетови су основа за све оне који би да се упознају са музиком из бивсе Југославије која се мање слушала. Током својих сетова публици прича причу и води их кроз различите звучне пределе, не остављајући никога равнодушним.

Master Flow и Лоптица су већ неколико пута до сада радили заједно, и доказали да су тим који функционише перфектно. Таман када неко помисли да је у њиховим соло сетовима чуо оно најбоље, њих двојица демантују то и у свом бацк то бацк сету помере границе и одведу нас на сонично путовање. Није претерано рећи да су за DJ стаге оно ста су Jagger & Richards за рок музику. Тандем који се не може заменити и који нас у пар сати одведе музиком око целог света и врати нас на исто место одакле смо кренули.

 

Midnight Jazzdance stage – сатница наступа

Четвртак:

00:00 - 01:30 Funky Junkie (SRB)
01:30 - 03:30 Shuya Okino (JAP)
03:30 - 05:00 Perry Louis (UK)

Петак:

00:00 - 01:30 DJ Iron (SRB)
01:30 - 03:30 Crazy P Soundsystem (UK)
03:30 - 05:00 Tonbe (SRB)

Субота:

00:00 - 01:30 WC7 (SRB)
01:30 - 03:30 Nightmares On Wax (UK)
03:30 - 05:00 DJ Skill & Ramsey Hercules (BUL)

Недеља:

00:00 - 01:30 Safe - T (UAE)
01:30 - 03:30 Valique (RUS)
03:30 - 05:00 Master Flow Vs Loptica (SRB)


#   Nightmares On Wax   Midnight Jazzdance
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима