Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отварање отказано, радови "Мастер 2020" ипак доступни посетиоцима

rssBookmark and Share

Ниш 08.07.2020. Јужна Србија Инфо

Изложба завршних радова студената Мастер академских студија Департмана за ликовне уметности чије је отворање у Галерији Синагога, заказано у среду, 8. јула 2020. године, са почетком у 19 часова, је откатано због епидемиолошке ситуације.

Отварање отказано, радови "Мастер 2020" ипак доступни посетиоцима

Изложба представља завршне радове студената мастер студија Департмана за ликовну уметност Факултета уметности Универзитета у Нишу.

О изложби:

Представљена дела младих ауторкипоседују снажну индивидуалност израза, сугестиван емотивни набој и интелектуалну промишљеност дела. Композициона логика и препознатљив ауторски рукопис остварују кохерентност међу радовима сваке од ауторки које, да се послужимо језиком музике, делују попут ритмичнихтриолских група које се могу проматрати као својеврсни триптиси и целине, али и као потпуно аутономна уметничка дела.

Традиционална изложба радова студената мастер студија Департмана за ликовне уметности Факултета уметности у Нишу, Универзитета у Нишу, није изостала ни ове године упркос (не)времену и изазовима које је 2020. донела оличена у пандемији новооткривеног вируса и из ње очекиваним узнемирујућим економским потресима широм света. Чини се да управо овакви периоди износе на видело сву комплексност уметничког промишљања и способност креативне адаптацијечиме се чак и тескоба свакодневице може и умезналачки искористити као маштовити полигон.

Изложба представља завршне радове студената мастер студија Департмана за ликовну уметност Факултета уметности Универзитета у Нишу Ивана Дуњић, Наташа Стошић, Сања Ђорђевић, Тамара Миладиновић и Александра Вуксановић и свака од њих предстваља се са по три рада. Младе ликовне уметнице студирале су у класама ванредних мр Братислава Башића и мр Катарине Ђорђевић који су уједно и ментори мастер радова. Текст за каталог написала је доцент др Тијана Борић.

Галерија је отворена од уторка до петка од 10 до 16 сати, викендом од 10 до 15 сати. Понедељком је затворена за посетиоце. Изложба ће бити отворена до 15. јула 2020. године.


#   Ниш   Факултет уметности   изложба   диплома   Народни музеј Ниш   Галерија Синагога   Мастер 2020
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима