Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvaranje otkazano, radovi "Master 2020" ipak dostupni posetiocima

rssBookmark and Share

Niš 08.07.2020. Južna Srbija Info

Izložba završnih radova studenata Master akademskih studija Departmana za likovne umetnosti čije je otvoranje u Galeriji Sinagoga, zakazano u sredu, 8. jula 2020. godine, sa početkom u 19 časova, je otkatano zbog epidemiološke situacije.

Otvaranje otkazano, radovi "Master 2020" ipak dostupni posetiocima

Izložba predstavlja završne radove studenata master studija Departmana za likovnu umetnost Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu.

O izložbi:

Predstavljena dela mladih autorkiposeduju snažnu individualnost izraza, sugestivan emotivni naboj i intelektualnu promišljenost dela. Kompoziciona logika i prepoznatljiv autorski rukopis ostvaruju koherentnost među radovima svake od autorki koje, da se poslužimo jezikom muzike, deluju poput ritmičnihtriolskih grupa koje se mogu promatrati kao svojevrsni triptisi i celine, ali i kao potpuno autonomna umetnička dela.

Tradicionalna izložba radova studenata master studija Departmana za likovne umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu, Univerziteta u Nišu, nije izostala ni ove godine uprkos (ne)vremenu i izazovima koje je 2020. donela oličena u pandemiji novootkrivenog virusa i iz nje očekivanim uznemirujućim ekonomskim potresima širom sveta. Čini se da upravo ovakvi periodi iznose na videlo svu kompleksnost umetničkog promišljanja i sposobnost kreativne adaptaciječime se čak i teskoba svakodnevice može i umeznalački iskoristiti kao maštoviti poligon.

Izložba predstavlja završne radove studenata master studija Departmana za likovnu umetnost Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu Ivana Dunjić, Nataša Stošić, Sanja Đorđević, Tamara Miladinović i Aleksandra Vuksanović i svaka od njih predstvalja se sa po tri rada. Mlade likovne umetnice studirale su u klasama vanrednih mr Bratislava Bašića i mr Katarine Đorđević koji su ujedno i mentori master radova. Tekst za katalog napisala je docent dr Tijana Borić.

Galerija je otvorena od utorka do petka od 10 do 16 sati, vikendom od 10 do 15 sati. Ponedeljkom je zatvorena za posetioce. Izložba će biti otvorena do 15. jula 2020. godine.


#   Niš   Fakultet umetnosti   izložba   diploma   Narodni muzej Niš   Galerija Sinagoga   Master 2020
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima