Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен Сајам књига

rssBookmark and Share

Пирот 09.02.2014. Танјуг

У Пироту је вечерас отворен 15. по реду Сајам књига на коме ће се пиротској читалачкој публици представити највећи домаћи издавачи

Отворен Сајам књига

Сајам је отворио овогодишњи добитник НиН-ове награде Горан Гоцић који је казао да је од велике важности да и у мањим местима попут Пирота постоје овакве манифестације.

"Моћ, новац, институције и манифестације које се по природи ствари концентришу у главном граду треба плански слати ка провинцији и периферији. То је бар моје мишљење. Изузетно је важно да регионални центри имају не само властиту администрацију већ и властиту индустрију и културу. Драго ми је да сведочим како је то случај са Пиротом који по 15. пут организује важну манифестацију", изјавио је Гоцић.

Директор Дома културе у Пироту Мишко Ћирић казао је да организовање овакве једне манифестације у времену кризе и беспарице није нимало једноставан подухват.

"Без помоћи Народне библиотеке у Пироту, општине Пирот, Спортског центра Пирот и других институција ми не бисмо могли сами да организујемо манифестацију која ове године обележава мали јубилеј - 15. година постојања. Све до 15. фебруара имаћемо свакодневне промоције на којима ће читаоци моћи да се друже са познатим домаћим писцима", казао је Ћирић.

Председник општине Пирот Владан Васић истакао је да се по проценама на Сајму књига у Пироту прода велики број књига што је доказ да Пироћанци воле књиге.

"На прошлом Сајму је продато најмање 10.000 наслова у вредности од преко 10 милиона динара што је доказ да Пироћанци нису шкрти кад су књиге у питању и да купују књиге што је добра вест", казао је Васић.


#   Пирот   сајам   књига   Владан Васић   Мишко Ћирић   председник општине   Горан Гоцић   Регионални центри
@kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима