Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворене 24. Интернационалне хорске свечаности

rssBookmark and Share

08.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Председник стручног жирија Соња Маринковић отворила је синоћ на Летњој позорници у нишкој Тврђави традиционалне 24. Интернационалне хорске свечаности, бијеналну манифестацију која ове године окупља 17 хорова из Србије и иностранства са око 500 учесника.

Отворене 24. Интернационалне хорске свечаности

Свечаности су отворене премијерним извођењем композиције „И Ант је ту“ нишког уметника и диригента Станимира Реџића уз пратњу нишког Симфонијског оркестра и културно уметничког друштва из Пирота, а специјални гости су били Марко Милановић, финалиста такмичења „Ја имам таленат“ и Јелка Васић из Пирота.

На отварању је наступила Црквено-певачка дружина „Бранко“ из Ниша, која ове године обележава 125 година рада, као и хор нишке гимназије „9. мај“ и зрењанински хор „Преподобни Рафаило Банатски“.

До 10. јула представиће се хорови из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Хрватске, Бугарске, Македоније, Грчке и Пољске. На крају фестивала биће додељена признања „Златна значка“, награде за најбољи програм „Радојица Милосављевић Ица“ и награда за најбоље извођење композиција домаћег аутора „Милорад Вељковић Шпаја“.

Организатор Интернационалних хорских свечаности је Нишки културни центар.


#   Нишки културни центар   Ја имам таленат
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима