Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvorene 24. Internacionalne horske svečanosti

rssBookmark and Share

08.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Predsednik stručnog žirija Sonja Marinković otvorila je sinoć na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi tradicionalne 24. Internacionalne horske svečanosti, bijenalnu manifestaciju koja ove godine okuplja 17 horova iz Srbije i inostranstva sa oko 500 učesnika.

Otvorene 24. Internacionalne horske svečanosti

Svečanosti su otvorene premijernim izvođenjem kompozicije „I Ant je tu“ niškog umetnika i dirigenta Stanimira Redžića uz pratnju niškog Simfonijskog orkestra i kulturno umetničkog društva iz Pirota, a specijalni gosti su bili Marko Milanović, finalista takmičenja „Ja imam talenat“ i Jelka Vasić iz Pirota.

Na otvaranju je nastupila Crkveno-pevačka družina „Branko“ iz Niša, koja ove godine obeležava 125 godina rada, kao i hor niške gimnazije „9. maj“ i zrenjaninski hor „Prepodobni Rafailo Banatski“.

Do 10. jula predstaviće se horovi iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske, Bugarske, Makedonije, Grčke i Poljske. Na kraju festivala biće dodeljena priznanja „Zlatna značka“, nagrade za najbolji program „Radojica Milosavljević Ica“ i nagrada za najbolje izvođenje kompozicija domaćeg autora „Milorad Veljković Špaja“.

Organizator Internacionalnih horskih svečanosti je Niški kulturni centar.


#   Niški kulturni centar   Ja imam talenat
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima