Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почињу дани игре у Паланци

rssBookmark and Share

Бела Паланка 08.06.2012. Izvor : Agencija BETA |

Фестивал "Дани игре", на којем ће ове године учествовати око 250 младих из више градова у Србији, одржаће се данас, 8. и сутра 9. јуна на летњој позорници "Врело" у Белој Паланци.

Почињу дани игре у Паланци

На 28. фестивалу модерног плеса учествоваће: Балетски студио "Амадеус" из Пожаревца, Плесни клуб "Атена" из Уба, Центар за савремену уметничку игру "Балет Идеа" из Обреновца, Плесни клуб Спектар из Краљева, Балетски студио "Елена Пилипенко" из Ниша, КУД Абрашевић из Краљева, Плесни клуб "Фортуна" из Пирота, Балетски студио "Мага Магазиновић" из Ужица и Београда, Плесни клуб "Лидо" из Бора, и Плесни клуб при Центра за културу Бела Паланка.

Такмичење се одвија у четири категорије: нижи (8-10 год), средњи (9-11 год), виши (14-16 год.) и одрасли (16 год и више).

Такмичарски део биће одржан данас, 8. јуна, а 9. јуна ревијални део када ће бити додељене награде најуспешнијим балетским групама.

Музички гости вечери биће ФМ БАНД и Ана Бебић.

Учеснике ће оцењивати примабалерина Народног позоришта у Београду Милица Бјелић, солиста Народног позоришта у Београду Софија Фекете и први солиста балета Народног позоришта у Београду Маја Ковачевић.

Организатор фестивала је Центар за културу Бела Паланка, а покровитељи су Министарство културе и Општина Бела Паланка.


#   Бела Паланка   КУД Абрашевић   Центар за културу   плесни клуб
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима