Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поезија и младост

rssBookmark and Share

Алексинац 15.04.2009. Д. С. (Вечерње Новости)

- У четвртак у Алексинцу почињу дванаести „Књижевни сусрети - Гордана Брајовић“, који се одржавају под медијским покровитељством „Новости“.

Поезија и младост

Поред доделе награде за најбољу књигу намењену деци и омладини објављену у 2008. години, коју су равноправно добили Урош Петровић и Власта Н. Ценић, на свечаној академији, у биоскопској сали алексиначког ЦКУ, награде ће такође бити уручене и деци ствараоцима, због којих и траје ова манифестација.

За најбољу књигу конкурисало је око 60 дела, док је од малих-великих писаца стигло преко хиљаду радова. Они су разврстани у три категорије, од првог до четвртог и од петог до осмог разреда основне, као и од првог разреда до завршетка средње школе.

www.novosti.rs

Смотра младих литерата

Д. СТОЈАНОВИЋ, 16.04.2009

Деца и песници окупили су се у четвртак дванаести пут на Књижевним сусретима „Гордана Брајовић“, чији је традиционални медијски покровитељ наш лист. Директорка Дома културе Гордана Живановић пожелела је гостима још много песама и долазака у овај град, а писац, председник овогодишњег жирија Слободан Станишић, прогласио песму фестивала.

- Ово је једна од ретких културних манифестација на којој се младе литерате из свих крајева Србије и дијаспоре сусрећу са угледним писцима, идоли из читанки - нагласио је Станишић.

Овогодишњи лауреати Урош Петровић (за збирку прича „Мистерије Гинкове улице“) и Власта Н. Ценић (за збирку песама „Крилати камен“), равноправно су добили награду Компаније „Новости“ за најбољу књигу намењену деци и омладини у 2008. години. Новчану награду уручио им је књижевник и уредник Издавачке делатности наше компаније Миломир Краговић и истакао да „Новости“ са великим задовољством прате ову јединствену манифестацију.

На овогодишњи конкурс стигло је више од 1.000 дечјих радова. У категорији од првог до четвртог и од петог до осмог разреда основне школе, као и у категорији средњошколаца, додељено је стотинак првих, других и трећих награда, диплома и захвалница. Промовисан је и Зборник ученичких награђених радова и додељена специјална признања. Лауреати и гости обишли су и ОШ „Свети Сава“ у Горданином родном селу Суботинац. У Дому омладине на књижевној вечери посвећеној Урошу Петровићу и Власти Н. Ценићу, говорили су Слободан Станишић и Драган Богутовић, новинар нашег листа.


#   Алексинац   Гордана Брајовић   Свети Сава   Урош Петровић   Власта Ценић   Гордана Живановић   Суботинац   Вечерње новости   Драган Богутовић   Миломир Краговић   средње школе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима