Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Представа "Аризани" одушевила прокупачку публику

rssBookmark and Share

Прокупље 28.12.2023. Јужна Србија Инфо

Пред бројним љубитељима позоришта, синоћ је премијерно у прокупачком Дому културе, приказана представа „Аризани“, према тексту Ивана Ивановића, а у режији Срђана Живковића.

Представа "Аризани" одушевила прокупачку публику

Одиграли су је глумци Аматерског позоришта „Хранислав Драгутиновић“, заједно са својим колегама из установа културе у Лесковцу, Блацу и Житорађи. Поред режије, драматургију представе потписује Срђан Живковић, музику је урадио Бобан Костић, сценографију Милан Илић Трша, а костими су из фундуса Дома културе.

-Реч је о култној књизи 80. година писца Ивана Ивановића. Прича представља класичан пример српских подела. Срж ове представе су, подела у самом национу, између партизана и четника, подела у породици, између браће око имања. Определили смо се за локални дијалекат, јер је и сам роман тако написан, рекао је Срђан Живковић, који у представи потписује драматургију и режију.

Он је нагласио да су кроз представу желели да испричају сву трагедију српског народа и његове поделе.

-Захваљујем се свим глумцима на сарадњи, рад на режији, захваљујући њима, био је изузетно лак и причињавао ми је задовољство. Сви глумци су, кроз ликове које су тумачили, на сцену донели све што је требало да она буде добра, истакао је Живковић.

Због великог интересовања публике, прокупачки Дом културе, прву репризу „Аризана“ заказује већ у јануару 2024. године.


#   Прокупље   Дом културе   представа   Аризани представа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима