Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Представа "АРТ" у Нишу

rssBookmark and Share

01.06.2015. Јужна Србија Инфо

АРТ се након премијере у Београду фебруара 2015. године први пут игра у Нишу.
Представа је плод сарадње Продукцијске куће "Три за грош" и Београдског драмског позоришта на чијој се сцени игра од премијере.

АРТ, Фото: БДП
АРТ, Фото: БДП

Комад “Арт” изведен је 1994. године у Паризу и одмах награђен Молијеровом наградом, а од тад је инсцениран широм света – преведен и игран на више од тридесет језика. Касније продукције добиле су Оливје и Позоришну награду Ивнинг стандарда, као и Тонија за најбољу драму (1998).

Резин комад, заснован на једноставности свакодневице, јесте прича о три мушкарца, чије се пријатељство доведе у сумњу, када један од њих за велику суму новца купи обично бело платно и у њему препозна ремек дело ликовне уметности. Ово је својеврсна рашомонијада о растурању другарства кроз типичне ситуације које дугогодишње пријатеље могу да снађу.

Ово је комедија карактера у којој ћете уживати и насмејати се до суза, али и поставити себи питања у пријатељству и шта оно значи или шта би требало да значи.

У главним улогама су МИЛАН ЛАНЕ ГУТОВИЋ, НЕБОЈША ДУГАЛИЋ, МИЉАН ПРЉЕТА. Прљета потписује и режију комада.

Представа се игра 17. јуна 2015. године на сцени Дома Војске.

Продаја карата на благајни Дома Војске од 11 до 19 часова радним данима, суботом од 10 до 15 сати а недељом од 10 до 13 часова.. 

Цена карте је 650 динара за партер, 600 динара за балкон и 500 динара за последња три реда партера и ложе. 


#   Небојша Дугалић   Дом Војске   Милан Лане Гутовић   представа  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима