Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље добило први приватни театар

rssBookmark and Share

Прокупље 02.07.2014. Курир

У Прокупљу је основано прво приватно позориште “Варошко позориште Хистрион“. Ентузијасти окупљени у овом позоришту желе да својим радом обогате позоришни али и целокупни културни живот у овом граду.

Прокупље добило први приватни театар

Позориште ће изводити представе у свим срединама где је то могуће, како би атмосферу позоришта приближили свим грађанима

Директор Варошког позоришта Хистрион Мирољуб Мировић Фацир, чија глумачка каријера траје више деценија, каже да ће под окриљем овог позоришта радити и Драмски студио Гимназије а биће покренута и Школа глуме за децу основних и средњих школа.

- У току рада имамо намеру да сарађујемо са свим установама културе, школама, као и невладиним организацијама које се баве сличним активностима, како у Прокупљу тако и у целом Топличком округу – рекао је Мировић.

Најављује да ће позориште изводити представе у свим срединама где је то могуће, како би атмосферу позоришта приближили свим грађанима.

Уметнички директор позоришта Зоран Цветковић је најавио до краја године три премијере: „Сироти мали хрчки“ Гордана Михића, „Краљевски фестивал“ Тода Николетића и „Ивкова слава“, по роману Стевана Сремца.

Оснивачи кажу да ће позориште своје активности финансирати из чланарине и уз помоћ донатора који желе да помогну његов рад, као и кроз пројекте које финансира Министарство културе и локална самоуправа.

 


#   Прокупље   позориште   Мирољуб Мировић   Зоран Цветковић   локална самоуправа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима