Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље: Отворен 23. „Ђурђевдански књижевни конкурс“

rssBookmark and Share

Прокупље 07.03.2023. Јужна Србија Инфо

Ђурђевдански књижевни конкурс, 23. по реду, који Књижевно друштво „Раде Драинац“ и Књижевна омладина Прокупље, традиционално организују, отворен је и ове године.

Прокупље: Отворен 23. „Ђурђевдански књижевни конкурс“

Из прокупачког Дома културе, под чијим окриљем постоје и раде поменута друштва, поручују да је конкурс у току и да су сви заинтересовани књижевни ствараоци, не старији од 30 година, позвани да учествују у њему. Како наводе и ове године конкурс, на који се јави велики број учесника из целе Србије, траје до 22. априла.

-Пропозиције су прецизне и јасне и овај пут. На конкурс, који је већ у току, потребно је послати циклус песама, пет прича и 20 афоризама. Радове, откуцане ћирилицом (Times New Roman – 12), треба послати на мејл адресу kddradedrainac@gmail.com. Потребно је навести име и презиме, године, адресу и број телефона. Прва три рада биће награђена, а првонаграђени ће летовати на Јадрану, истакли су у Књижевном друштву „Раде Драинац“.

Они су нагласили да су ранијих година радови стизали из свих градова Србије, али и из  других држава. Поред тога што има дугу традицију, Ђурђевдански књижевни конкурс, сада има и међународни карактер.

Оно што је такође лепо, али и важно и корисно за ствараоце, који учествују на Ђурђевданском књижевном конкурсу, јесте да радови најбољих имају својеврсну промоцију и у часопису „Ток“, па тако читаоци и на овај начин имају прилику да их упознају.


#   Прокупље   књижевност   Драинац КЦ   Ђурђевдански књижевни конкурс
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима