Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje: Otvoren 23. „Đurđevdanski književni konkurs“

rssBookmark and Share

Prokuplje 07.03.2023. Južna Srbija Info

Đurđevdanski književni konkurs, 23. po redu, koji Književno društvo „Rade Drainac“ i Književna omladina Prokuplje, tradicionalno organizuju, otvoren je i ove godine.

Prokuplje: Otvoren 23. „Đurđevdanski književni konkurs“

Iz prokupačkog Doma kulture, pod čijim okriljem postoje i rade pomenuta društva, poručuju da je konkurs u toku i da su svi zainteresovani književni stvaraoci, ne stariji od 30 godina, pozvani da učestvuju u njemu. Kako navode i ove godine konkurs, na koji se javi veliki broj učesnika iz cele Srbije, traje do 22. aprila.

-Propozicije su precizne i jasne i ovaj put. Na konkurs, koji je već u toku, potrebno je poslati ciklus pesama, pet priča i 20 aforizama. Radove, otkucane ćirilicom (Times New Roman – 12), treba poslati na mejl adresu kddradedrainac@gmail.com. Potrebno je navesti ime i prezime, godine, adresu i broj telefona. Prva tri rada biće nagrađena, a prvonagrađeni će letovati na Jadranu, istakli su u Književnom društvu „Rade Drainac“.

Oni su naglasili da su ranijih godina radovi stizali iz svih gradova Srbije, ali i iz  drugih država. Pored toga što ima dugu tradiciju, Đurđevdanski književni konkurs, sada ima i međunarodni karakter.

Ono što je takođe lepo, ali i važno i korisno za stvaraoce, koji učestvuju na Đurđevdanskom književnom konkursu, jeste da radovi najboljih imaju svojevrsnu promociju i u časopisu „Tok“, pa tako čitaoci i na ovaj način imaju priliku da ih upoznaju.


#   Prokuplje   književnost   Drainac KC   Đurđevdanski književni konkurs
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima