Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље: Завршен Међународни фестивал кратког филма

rssBookmark and Share

Прокупље 27.04.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Прокупље: Завршен Међународни фестивал кратког филма

У категорији домаћег филма за најбољи на овом фестивалу проглашен је филм „Игла“ Ђорђа Стојиљковића, а специјално признање добио је „Банатски троугао“ Марка Бацковића.

За најбољи документарни страни филм проглашен је филм из Пакистана, под називом „The kalasha and the crescent“, a специјално признање припало је филму „America“ из Италије.

Најбољи играни филм дошао је из Ирана („The theft“), a специјалну награду однели су филмови из Француске и Норвешке („Drink of the dead“ i „Old dog new tricks“).

Анимирани филм из Молдавије под називом „Dji.death fail“ проглашен је за најбољи, а специјално признање додељено је филму „D“ из Венецуеле.

На овом фестивалу титулу најбољег експерименталног филма понео је „Adrenaline“ из Хрватске, а специјалну награду филм из Русије „Night lights“. Ове године додељена је награда публике филму из Ирана „The theft“.

Награду „Прокупачко магаренце“ добио је Ђорђе Стојиљковић за експериментално играни филм „Игла“.

Завршној вечери фестивала присуствовао је и први секретар амбасаде Пакистана у Србији Мирза Салмман Бабар Бег, који је примио признање за најбољи документарни филм аутора из Пакистана.

Директор Фестивала Жикица Јовановић, каже да је задовољан филмовима који су приказани на фестивалу, а то је потврдила и публика која их је са пажњом и задовољством гледала.

- Планирамо да направимо мини филмски караван, којим ћемо обићи највеће градове у Србији и окружењу, рекао је Јовановић.


#   Прокупље   фестивал   филм   награде   галерија   Жикица Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима