Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje: Završen Međunarodni festival kratkog filma

rssBookmark and Share

Prokuplje 27.04.2014. JužnaSrbija.Info

Prokuplje: Završen Međunarodni festival kratkog filma

U kategoriji domaćeg filma za najbolji na ovom festivalu proglašen je film „Igla“ Đorđa Stojiljkovića, a specijalno priznanje dobio je „Banatski trougao“ Marka Backovića.

Za najbolji dokumentarni strani film proglašen je film iz Pakistana, pod nazivom „The kalasha and the crescent“, a specijalno priznanje pripalo je filmu „America“ iz Italije.

Najbolji igrani film došao je iz Irana („The theft“), a specijalnu nagradu odneli su filmovi iz Francuske i Norveške („Drink of the dead“ i „Old dog new tricks“).

Animirani film iz Moldavije pod nazivom „Dji.death fail“ proglašen je za najbolji, a specijalno priznanje dodeljeno je filmu „D“ iz Venecuele.

Na ovom festivalu titulu najboljeg eksperimentalnog filma poneo je „Adrenaline“ iz Hrvatske, a specijalnu nagradu film iz Rusije „Night lights“. Ove godine dodeljena je nagrada publike filmu iz Irana „The theft“.

Nagradu „Prokupačko magarence“ dobio je Đorđe Stojiljković za eksperimentalno igrani film „Igla“.

Završnoj večeri festivala prisustvovao je i prvi sekretar ambasade Pakistana u Srbiji Mirza Salmman Babar Beg, koji je primio priznanje za najbolji dokumentarni film autora iz Pakistana.

Direktor Festivala Žikica Jovanović, kaže da je zadovoljan filmovima koji su prikazani na festivalu, a to je potvrdila i publika koja ih je sa pažnjom i zadovoljstvom gledala.

- Planiramo da napravimo mini filmski karavan, kojim ćemo obići najveće gradove u Srbiji i okruženju, rekao je Jovanović.


#   Prokuplje   festival   film   nagrade   galerija   Žikica Jovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima