Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U susret četvrtom Festivalu filma

rssBookmark and Share

Prokuplje 03.02.2015. Južna Srbija Info

Petogodišnjicu svog uspešnog filmskog stvaralaštva prokupčanin Žikica Jovanović obeležio je tako što je ljubitelje filma obradovao retrospektivom svojih kratkih filmova u galeriji Fil-art u Prokuplju.

U susret četvrtom Festivalu filma

I pored toga što je ove filmove većina publike već imala prilike da vidi i ovoga puta je pokazala veliku zainteresovanost i pažnju.

 -Ovo je podsećanje na sam početak i moje prve korake u ovoj umetnosti. Prvi film koji sam snimio bi je ""Nigde nikog"" i on je odneo prvu nagradu Grand prize na Hunsdale film festivalu u Americi, naglasio je Žikica Jovanović, podvukavši da deo uspeha koji njegovi filmovi postižu duguje svom saradniku Vladanu Milutinoviću, koji se brine za produkciju ovih filmova.

Ovaj filmski stvaralac s ponosom ističe da ne postoji kontinent gde se nije pojavio neki od njegovih filmova, što znači da se svuda gde je Jovanović gostovao čulo za Prokuplje. Sa nekim od svojih filmova ovaj zapaženi filmadžija osvojio je 18. nagrada na Međunarodnim festivalima.

 Jovanović je za april mesec ove godine  najavio četvrti Prokupački festival kratkog filma koji ima međunarodni karakter, ističući da će se potruditi da prokupačka publika u svom gradu uživa u ostvarenjima i sa  drugih međunarodnih festivala.

 


#   Prokuplje   festival   film   Žikica Jovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima