Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Злато" за таленте југа Србије": Прво место за хор Музичке школе из Ниша на такмичењу у Новом Саду

rssBookmark and Share

Ниш 12.05.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Музички хорови представљају срце и душу културних и образовних институција широм света, а један од таквих хорова који је недавно засијао на 21. Републичком такмичењу Хорова у Новом Саду јесте хор Музичке школе из Ниша. Овај хор је показао не само музичку вештину и талент, већ и тимски дух и посвећеност.

"Злато" за таленте југа Србије": Прво место за хор Музичке школе из Ниша на такмичењу у Новом Саду

Ова победа не долази случајно. Управљање хором захтева не само музичку способност него и организационе вештине, дисциплину и посвећеност. Кроз упорност, ред и рад, хор Музичке школе из Ниша је постигао изванредне резултате, истичући се не само кроз техничку изврсност већ и кроз емотивну интерпретацију музике.

Диригент овог хора, Мила Пужић, дели своје виђење успеха. За њега, кључни фактори су ред, рад и "војничка" дисциплина. Међутим, истиче да је најважније уживање у музици и раду са колегама. Њихов репертоар, који се протеже кроз различите жанрове и стилове, доприноси њиховој способности да досегну разнолику публику и оставе дубок утисак.

Победа овог хора на такмичењу није само признање њиховом таленту, већ и потврда снаге музичке сцене у Нишу. Кроз посвећеност и труд, ови млади музичари показују да су спремни да се изборе за највише стандарде изврсности и да представе свој град на националном нивоу.

Ова победа такође представља подстрек за даљи развој музичког образовања и културе у Нишу. Млади таленти попут ових чланова хора Музичке школе представљају будућност музике у Србији, а њихова преданост и посвећеност инспирација су свима који деле љубав према уметности звука.


#   Ниш   Музичка школа   хор   Нови Сад   Мила Пужић   Хор Музичке школе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима