Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Zlato" za talente juga Srbije": Prvo mesto za hor Muzičke škole iz Niša na takmičenju u Novom Sadu

rssBookmark and Share

Niš 12.05.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Muzički horovi predstavljaju srce i dušu kulturnih i obrazovnih institucija širom sveta, a jedan od takvih horova koji je nedavno zasijao na 21. Republičkom takmičenju Horova u Novom Sadu jeste hor Muzičke škole iz Niša. Ovaj hor je pokazao ne samo muzičku veštinu i talent, već i timski duh i posvećenost.

"Zlato" za talente juga Srbije": Prvo mesto za hor Muzičke škole iz Niša na takmičenju u Novom Sadu

Ova pobeda ne dolazi slučajno. Upravljanje horom zahteva ne samo muzičku sposobnost nego i organizacione veštine, disciplinu i posvećenost. Kroz upornost, red i rad, hor Muzičke škole iz Niša je postigao izvanredne rezultate, ističući se ne samo kroz tehničku izvrsnost već i kroz emotivnu interpretaciju muzike.

Dirigent ovog hora, Mila Pužić, deli svoje viđenje uspeha. Za njega, ključni faktori su red, rad i "vojnička" disciplina. Međutim, ističe da je najvažnije uživanje u muzici i radu sa kolegama. Njihov repertoar, koji se proteže kroz različite žanrove i stilove, doprinosi njihovoj sposobnosti da dosegnu raznoliku publiku i ostave dubok utisak.

Pobeda ovog hora na takmičenju nije samo priznanje njihovom talentu, već i potvrda snage muzičke scene u Nišu. Kroz posvećenost i trud, ovi mladi muzičari pokazuju da su spremni da se izbore za najviše standarde izvrsnosti i da predstave svoj grad na nacionalnom nivou.

Ova pobeda takođe predstavlja podstrek za dalji razvoj muzičkog obrazovanja i kulture u Nišu. Mladi talenti poput ovih članova hora Muzičke škole predstavljaju budućnost muzike u Srbiji, a njihova predanost i posvećenost inspiracija su svima koji dele ljubav prema umetnosti zvuka.


#   Niš   Muzička škola   hor   Novi Sad   Mila Pužić   Hor Muzičke škole
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima